Forumi » KOVID-19 / Korona virus

Nastava za osnovce i srednjoskolce

    • 1581 postova
    19. март 2020. 10.22.54 CET

    Алати и упутства

     

    Наставу за оновце и средњошколце можете пратити на каналу РТС3 и на интернтет платформи РТС Планета

    Преузмите видео

     

    Како да приступите интернтет платформи РТС Планета

    Преузмите видео

     

    Microsoft Teams

    Microsoft је за веме трајања кризног периода омогућио бесплатно коришћење Office 365 платформе у оквиру које је доступна верзија Teams апликације прилагођена за образовање. Платформа ће школама бити доступна бесплатно и касније и омогућиће свим наставницима, ученицима, професорима и студентима да организују удаљено извођење наставе путем интернета кроз групни видео позив у којем наставник/професор може са студентима да дели и садржај свог екрана, као и да снима читав ток часа и учини га доступним свим ученицима/студентима из одговарајуће групе.

    Креирање анонимизираних налога за све наставнике и ученике је у току, што још увек није завршено због огромног оптерећења Microsoft платформе. По креирању налога, исти ће бити достављени школама електронским путем како би се дистрибуирали свим наставницима и ученицима. Очекује се да током прве недеље ванредног стања већина школа добије налоге.

    Како би се наставници што боље припремили за коришћење платформе, Microsoft је организовао бесплатне онлајн обуке за наставнике, о чему је посредством директора прослеђена информација ка свим наставницима (прослеђене су и смернице за приступ обукама). Такође, припремљена су и упутства за коришћење платформе и дата су у наставку, а у припреми су и видео упутства.

    Упутство за наставнике/професоре

    Упутство за ученике/студенте

     

    Zoom

    Ова апликација је намењена одржавању онлајн састанака и доступна је у својој бесплатној верзији са одређеним ограничењима у функционалностима. За употребу ове апликације није потребна посебна подршка од стране МПНТР, већ свака установа за себе креира налог и даље управља истим. Како би коришћење апликације било олакшано, припремљена су кратка упутства доступних функционалности.

    Упутство за наставнике/професоре

    Упутство за ученике/студенте

     

    Viber Community

    У сарадњи са компанијом Viber омогућена је употреба и апликације Viber и услуге Viber Community која омогућава ефикасну групну комуникацију и размену информација, што може да буде корисно у датим условима. За апликацију није потребна посебна подршка, као помоћ у корићењу припремљена су упуства дата у наставку.

    Упутство за наставнике/професоре

    Упутство за ученике/студенте

     

    2020. Министарство просвете, науке и технолошког развојаСадржај сајта доступан је за преузимање.


    Poslednja izmena: 19. март 2020. 10.25.27 CET"