Forumi » Ljubav

Brak bez ljubavi

  • 1452 postova
  02. фебруар 2016. 14.14.36 CET

  Nekada se govorilo da za brak nije najbitnija ljubav koliko razumevanje, verovalo se da ne morate da budete ludo zaljubljeni da biste ušli u brak, kao i to da će ljubav doći postepeno i s godinama.

  Da li zbog toga što se "mora", zato što je dete na putu, ili jednostavno da više ne budu sami, mnogi se odlučuju da kažu sudbonosno "da" i nekome kojeg baš i ne vole. Dovoljno je de je taj neko simpatičan, da imate slične poglede na svet i interesovanja i eto bračne zajednice.

  U savremenom zapadnom svetu, skoro 31 odsto muškaraca i 23 odsto žena priznaje da bi ušlo u brak bez ljubavi i s nekim ko ima sve kvalitete koje traže u partneru.

  Muškarci su za razliku od žena, skloniji braku s nekim za koga znaju da nije onaj pravi, pokazuje istraživanje američkog portala Match.com u kojem je učestvovalo 5.000 ljudi, piše Daily Mail.

  Skoro 21 odsto muškaraca bi se oženilo partnerkom koja ih seksualno ne privlači. Njih 44 odsto bi okončalo vezu zbog lošeg seksa, dok bi isto učinilo 50 posto žena, potvrđuje studija.

  Želja za brakom jača je kod muškaraca u 20-ima i 40-ima, nego kod 30-godišnjaka.

  Ljudima, izgleda da, najteže pada pomisao da će ceo život biti sami i pod tim pritiskom odlučuju se na brak, pa i brak bez ljubavi.