Forumi Volimo nove tehnologije Grafički dizajn Dizajn vizit karti, kataloga, brošura, flajera, plakata,
 • Topic: Napravite svoje vizit karte

  Nazad na Teme
  (0 rates)
  • 09. februar 2016. 21.26.18 CET
   • Post(s)
    1.367
   • Thank(s)
    5
   • Thanked
    9
   • cR(s)
    0 0

   Napravite svoje vizit karte

    

   Na početku dizajniranja vizitkarte poželjno je izabrati metod štampanja – npr. sa spot bojama ili procesnim bojama, u slučaju da publikaciju nameravate da odštampate na komercijalnom štampaču – kako biste prilikom planiranja mogli da uzmete u obzir ona pitanja u vezi sa štampanjem koja mogu da utiču na vaša dizajnerska rešenja.

    

   Možda ćete želeti da publikaciju odštampate na komercijalnom štampaču u slučaju da je neophodno tačno podudaranje sa određenom bojom, ako vam je potreban veći broj primeraka ili precizno poravnavanje, odnosno presavijanje stranica. Komercijalni štampači koriste složenu mašineriju i pružaju širok izbor papira, mastila, lakova i drugih mogućnosti.

    

   Odlične rezultate možete da postignete i na stonom štampaču. Korišćenje stonog štampača omogućava vam da u svakom trenutku promenite vizitkarte kako biste ih prilagodili svojim potrebama. Većina prodavnica kancelarijske opreme u ponudi ima i perforirane listove za vizitkarte u raznim bojama, kao i specijalne papire sa odštampanim dizajnom.

    

   Bez obzira na način štampanja vizitkarti, imajte u vidu da je potrebno da u njihov dizajn uključite sledeće osnovne elemente:

    

   - Naziv i logotip kompanije

   - Ime i prezime

   - (radno mesto po potrbi)

   - Poštansku adresu i brojeve telefona i faksa

   - E-adresu

   - Adresu Web lokacije (URL)

    

    

   Za dizajniranje vizit karti možete koristiti neki od mnogobrojnih besplatnih programa.

   Jedan od njih je i...

    

   CardWorks

    

   CardWorks je besplatan program za dizajniranje vizit karti. Program nudi sve osnovne mogućnosti dizajna, a ceo proces znatno olakšava upotreba gotovih dizajn templejta.

   U 21. veku, posedovanje vizit karte je elementarna stvar za svakoga ko se bavi bilo kakvom vrstom posla. Iako je u današnje vreme većina biznisa prezentovana na Internetu, a i mnoga poslovna upoznavanja i sastanci se odvijaju onlajn, još uvek ništa ne može da zameni lične poslovne susrete i razmenu vizit karti.

   Zato je bitno da uvek sa sobom imate spremne vizit karte. Za dizajniranje vizit karti koristi se veliki broj programa, kao što su: Photoshop, GIMP, Inkscape, itd. Međutim, većina njih se plaćaju, a ima i besplatnih, ali svima im je zajedničko to što su veoma kompleksni za upotrebu. Morate da budete profesionalac da bi ste umeli da koristite ove napredne programe.

    

   Ako vam je potreban jednostavan program za dizajn vizit karti koji ima sve osnovne dizajn mogućnosti, a nudi i upotrebu gotovih dizajn templejta, a pritom je besplatan, onda je CardWorks pravi izbor za vas.

   Što se tiče samog procesa dizajna vizit karti, on ne može biti jednostavniji. Na vama je samo da izaberete jedan od gotovih dizajn templejta i da na njega ukucate željene kontakt informacije. Kada ste to završili, ostaje vam samo da eksportujete (kliknete na dugme “Export”) napravljenu vizit kartu u PDF format. Tako sačuvana dizajn priprema vizit karte spremna je za štampu, možete je poslati email-om ili snimiti na fleš memoriju i odneti u štampariju.

    

   Napomena: prilikom instalacije dečekirajte instalaciju tulbara i svih ostalih nepotrebnih stavki. Dečekirajte sve što vam se ponudi da instalirate kao na slici ispod:

    

   CardWorks je upotrebljiv program, prilično jednostavan za snalaženje. Sa ovim programom nećete moći da sporovedete u delo baš sve što ste zamislili kao kada bi ste koristili neki od naprednih programa za dizajniranje kao na primer GIMP, ali s obzirom da na njegov jednostavan korisnički interfejs i gotove dizajn templejte, CardWorks je idealan za početnike i sve one koji hoće da jendostavno, brzo i besplatno dizajniraju vizit karte.

   Sistemska zahtevnost:

   Windows 7 64 bit/32 bit, XP, Vista i Windows 8

    

    

   Poslednja izmena: 09. februar 2016. 21.33.43 CET"
  • 12. april 2016. 12.42.27 CEST
   • Post(s)
    11
   • Thank(s)
    2
   • Thanked
    2
   • cR(s)
    1 0

   Untitled title

   Odlican post, lepo napisano ;)

  Značenje ikonica i prava na forumu

 • Teme imaju odgovor
  Zanimljive teme
  Tema nije pročitana
  Tema nema odgovora
  Zatvorena tema
  BBCode  je aktivan
  HTML  je aktivan
  You don't have permission to post or reply a topic
  You don't have permission to edit a topic
  You don't have the permission to delete a topic
  You don't have the permission to approve a post
  You don't have the permission to make a sticky on a topic
  You don't have the permission to close a topic
  You don't have the permission to move a topic

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

ili otkaži

Statistika - TOP korisnici

Top User