Forumi » Mobilni uređaji

Korisne opcije za Viber

  • 578 postova
  16. фебруар 2016. 15.05.38 CET

   

  1. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži

  Uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i isključiti status “Na mreži”. Čak, i ako uđite u Viber o tome niko neće saznati.

  2. Sakrijte status o pregledu poruka

  Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u “Podešavanja“, izaberite opciju “Obaveštenja“ i skinite je sa opcije “Prikaži pregled poruke“

  3. Ne preopterećujte memoriju telefona

  Glasovne poruke iz četova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje je da ih obrišete. Uđite u “Podešavanja“ – “Mediji“ i kliknite na “Obriši glasovne poruke“.

  4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika

  Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i uklonite sa “Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće videti vašu sliku.

  5. Uklonite status “Koristi aplikaciju“

  Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinhronizovane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u “Podešavanja“ – “Privatnost“ i isključite opciju “Koristi aplikaciju”.

  6. Stavite lozinku

  Ako ne želite da neko čita vaše poruke, možete da stavite Viber lozinku. Sam mesindžer nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Storeu i instalirati ga za par minuta.

  7. Instalirajte Viber na svoj računar

  Još jedan koristan savet u vezi korišćenja ove aplikacije – dopisujte se sa drugim korisnicima Vibera preko svog računara. Jednostavno, instalirajte ga na svoj računar.

  8. Kako obrisati poslate Viber poruke

  - Otvorite konverzaciju u kojoj se nalazi poruka

  - Pritisnite i zadržite poruku koju želite da obrišete i

  - U novom prozoru odaberite Obriši moju kopiju ili Obriši sve kopije.

  Ako odaberete opciju Obriši moju kopiju obisaće se poruka samo kod vas, dok će se poruka izbrisati sa Viber naloga svih korisnika odabirom opcije Obriši sve kopije.