Forumi » Mistično

Da li je zagonetka Loh Nesa otkivena?

  • Moderator
  • 574 postova
  25. фебруар 2016. 11.38.20 CET

   

  Nessie je i dalje, iako je većina lovaca na ovo mitsko čudovište odustalo od lova zaključivši da je ili pametnija od njih ili da jednostavno - ne postoji.

  No, Keith Stevart, kapetan broda u Škotskoj tvrdi da je otkrio rov na dnu jezera Loch Ness i za koji tvrdi da postoji mogućnost da se u njemu krije misteriozno čudovište Nesi. Rov se nalazi na dubini od 270 metara, što je duže za 30 metara od službene dubine jezere. Štaviše, Stevar čak tvrdi da postoji mogućnost da su videli Nessie na sonaru. "Pre nisam verovao da postoji ovo čudovište", rekao je Stevart. "Ali, pre dve nedelje sam dobio sonarno sliku koja je podsećala na dugi objekat sa izbočinom i koja je ležala na dnu. Kada sam kasnije skenirao dno jezera, objekat se više nije nalazio tu", dodao je.

  Inače, Stevart upravlja brodom koji turistima pruža priliku da "otkriju" čudovište. No, kompanija je objavila snimku koja pokazuje dubinu i prolazak pored novootkrivenog rova.

  Zvanična dubina Loh Nesa iznosi 229,819 metara, iako postoje podaci da je zabeležena i dubina od 247,802 metra, a Stevartov brod je zabeležio dubinu od 270,967 metara.

   

  Pogledaj video