Ženski kutak » Diskusije


Dodatna nega kože za pušače

  • Član
    05. јануар 2016.

    Bleda i suva koža s više bora karakteriše kožu pušača zbog čega je mnogo ugroženija od kože nepušača. Ukoliko pušite kožu morate više negovati, a pročitajte i kako.
    Kako pušenje ubrzava starenje kože, a nikotin je isušuje posledice se vide tako što vaša koža postaje siva i bez sjaja. Pročitajte kako da pravilno negujete kožu.
    Očistite kožu palminim uljem. Nakon što vaša koža upije ulje, koje će smanjiti toksine na koži isperite je mlakom vodom. Trudite se da najmanje dva puta nedeljno uradite piling lica jer ćete na taj način obezbediti glatku kožu bez mrtvih ćelija. Masažom ćete takođe podstaći cirkulaciju.Osim pilinga palminim uljem jednom nedeljno bi trebalo da praktikujete i masku za lice koju možete napraviti i sami: u vruću vodu nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja, a zatim umočite peškir u mešavinu vode i ulja i stavite ga na lice oko 15 minuta. Nakon toga stavite masku od gline koja će iz vaše kože izvuči toksine i dati joj sve potrebne minerale.
    Još jedan način da uradite piling lica i očistite svoje lice od štetnih materija cigareta jeste tako što ćete u deciliter vode dodati tri supine kašike grube morske soli i dodati dve supene kašike maslinovog ulja. Masirajte lice oko pet minuta, a nakon toga ga operite mladom vodom.