Rock and Roll Klub » Diskusije


RNR RECORDS VAM PREDSTAVLJA – KRAMER

  • Leader
    05. јул 2018.

    Niški sastav Kramer je akt za dužim istorijatom, ali nažalost i diskontinuiranim tokom karijere. Započeli su sa radom sada već davne 1989-e godine, i za kratko vreme uspeli su da steknu status jednog od najznačajnijih niških bendova. Njihov hard rock bivao je svuda veoma dobro prihvaćen gde god su nastupali, a u postavi je tada bio i pevač Dejan Najdanović – Najda,  koji je kasnije ostvario  značajnu solo karijeru.



    Kramer  su 1995-e objavili svoj prvi album naziva „U mojim mislima“, koji je urađen u renomiranom beogradskom „Kazablanka“ studiju. Umesto da stvari većom brzinom krenu u afirmativnom smislu napred, grupu napušta Najda, prihvatajući poziv koji se jednostavno ne odbija, a to je uloga pevača u grupi Smak. Nedugo zatim, Kramer okončavaju ovu fazu rada, koja nažalost u ono vreme nije imala svoj priželjkivani nastavak.



    Ipak, 2014-e godine dolazi do reuniona postave, koju brojni poklonici grupe ne zaboravljajući na njihov raniji background, sa oduševljenjem prihvataju. Koncertni nastupi pokazuju da su Kramer i dalje važan niški adut kada je reč o melodic rock/hard rock i 80’s  hard rock tendencijama ne samo u gradskom i regionalnom okruženju. Decembra 2017-e, njihov drugi album sa 8 songova naziva „Hiljadu pitanja“, koji je sniman i produciran u FatCat studiju, izlazi za „R’n’r Records“.



    Kramer čine : Srđan Vučković Vučko – vokal, Darko Đorđević Džoni – gitara, Danilo Obradović Trša – gitara, Goran Bogićević Blacky – klavijature, Miodrag Plavšić – bas i Dejan Anđelković Kramer  – bubnjevi.


  • Leader
    05. јул 2018.

    Decembra 2017-e, izlazi, za „R’n’r Records, njihov drugi album sa 8 songova naziva „Hiljadu pitanja“, koji je sniman i produciran u FatCat studiju,“.

    R.br.    Ime kompozicije           Trajanje                    Muzika                 Tekst
    1         Vrati se                          3:44                   Srđan Vučković     Srđan Vučković
    2         Andjela                          3:17                   Srđan Vučković      Srđan Vučković
    3         Odlazis                           4:24                   Dejan Anđelković   Dejan Anđelković
    4         Reci mi                           4:40                  Goran Zarković      Goran Zarković
    5         Crna kraljica                   3:33                   Srđan Vučković     Srđan Vučković
    6         Tajna                             3:47                   Vladica Mitić          Vladica Mitić
    7         Noc                                4:35                   Goran Zarković      Goran Zarković
    8         Hiljadu pitanja                3:31                   Srđan Vučković      Srđan Vučković