Putovanja » Diskusije


Mauricijus - destinacija iz snova

  • Član
    23. мај 2015.

    Dok u mnogim destinacijama koje su poznate po kobaltno plavim morima, belim peščanim plažama i luksuznim hotelima, možete eventualno poželeti da radite još nešto osim sunčanja i plivanja, često je veoma teško odlučiti se šta sledeće raditi na Mauricijusu. Ostrvo je puno istorijskih spomenika i lokacija, kulturnih diverziteta, geografskih varijacija i skoro pa neograničenih aktivnosti koje će vam skrenuti misli od dnevne rutine svakog letovanja, odnosno plaže i bazena. Ali možda je njegova najbolja osobina njegov opušteni šarm i dobri ljudi.


    Mauricijus je najrazvijenije ostrvo od svih Maskaren ostrva, ali uz malo truda i razmišljanja možete pobeći od užurbanog dela ovog ostrva, kako bi ste našli svoje mesto pod suncem, za razmišljanje, relaksaciju i uživanje. Mirisi, buka i gužva Port Luisa, najbogatijeg afričkog grada nikada nisu daleko. A kakve vas plaže očekuju ovde… Od onih predivnih peščanih laguna i popularnih javnih plaža, do slikovitih ostrva i izolovanih mesta, ovde zaista svako može pronaći nešto što mu odgovara. Dodajte ovome uživanje u kineskoj, indijskoj, francuskoj i afričkoj kuhinji. Uzbudljivi ritam sega muzike i zarazni zabavni duh lokalnog stanovništva… Shvatićete zašto je za mnoge ljude Mauricijus raj na zemlji, i ukoliko ga jednom posetite nećete želeti da se vratite vašoj kući.


    Svet odvojen od severne obale, zapadna zemlja čuda Mauricijusa je najdiverzitivnija obala. Turistički centri Flic en Flac možda i nisu baš najbolja dobrodošlica, ali blaga ovog raja se kriju veoma blizu, a zadovoljiće i one najzahtevnije turiste. Područje Black River, sa svojim bujnim zelenilom, leži na predivnom peščanom zalivu. Razvoj je ovde dosta proširen, kako bogati ljudi dolaze baš u ovaj deo i sebi grade vile iz snova među uspavanim ribolovačkim selima.


    Sa predivnim naglascima Indije, Irske i Kariba, divlji neotkriveni jug je neprikosnoveni favorit mnogih. Dugo je smatran teškom lokacijom za razvoj zbog svog stenovitog izgleda, tek skoro su započeli sa razvojem ovog dela Mauricijusa. Nekoliko luksuznih resorta se pojavilo u proteklih par godina, ali mesto je i dalje dosta grubo, sa plantažama i vilama sakrivenim od svakodnevice.


    Razuđene južne stene contrast su u odnosu na svetlucave grebene u Plavom zalivu, a baš malo dalje od toga, otkrićete predivne plaže Pointe d’Esny, gde se nalazi dosta luksuznih hotela i resortova. Istrajan Mahebourg je sidro jugoistoka, sa svojom interesantnom perspektivnom na lokalni život koji je u kontrastu sa peščanim plažama koje se protežu van pospanog komercijalnog centra. Ovaj raj na zemlji je prve svoje doseljenike dobio pre 400 godina.