Svet kompjutera i informatike » Diskusije


Clean Master za Windows

  • Član
    09. октобар 2015.

    Clean Master za Windows obavlja sve zadatke koje bi jedan „čistač“ morao obavljati – čisti ostatke iz Windows registra i uklanja nepotrebne fajlove, no za razliku od Android verzije, verzija za Windowse trenutno nema integrisani Antivirus modul i nema mogućnost upravljanja sa pokrenutim procesima. Interfejs programa, je vizualno atraktivno, a samo skeniranje, traje manje od minutu.


    Program traži ostatke web cache-a, sistem cache-a, smeća u registru, ostalom softveru, a zanimljivo je čisti i junk fajlove sa messenger programa poput Skypea, iCalla, Linea i ostalih.


    Po defaultu program čisti čak i prefetch folder windowsa, koji služi da bi se često učestali programi brže podizali, no nakon skeniranja klikom na ikonu lako se mogu odabrati stavke koje želite da Clean Master za Windowse očisti.


    U Clean Masteru moguće je podesiti i automatsko čišćenje operativnog sistema prilikom podizanja Windowsa, kao i postaviti podsetnik od 1 do 14 dana ili podsetnik kada količina junk datoteka pređe od 100 MB do 1 GB.


    U odnosu na gore navedeni CCleaner, ovaj program ne nudi nikakve napredne opcije poput podešavanja start-up programa ili modula za deinstalaciju programa, no ovo je tek verzija 1.0, pa ćemo videti šta će nam doneti budeće verzije.


    Nažalost Android verzija Clean Mastera je postala bloatware pretrpan svim i svačim, od kojeg korisnici imaju više štete nego koristi, a da li će tako biti i sa Windows verzijom to tek trebamo videti.


    Clean Master za Windowse se možepreuzeti na http://www.cmcm.com/en-us/clean-master-for-pc/