Svet kompjutera i informatike » Diskusije


DaFED kurs JavaScript

  • Član
    05. новембар 2015.

    Udruženje DaFED pokreće seriju kurseva za svoje članove, a prvi od njih startuje 17. novembra u Novom Sadu.


    Kurs je u celosti posvećen JavaScriptu (sa dodatkom jQueryja u manjoj meri) i obuhvata njegove osnove (promenljive, petlje, naredbe grananja… ) kao i neke naprednije koncepte (prototipno nasleđivanje, closures, IIFE, ES6…).
    Program


    Program traje 5 nedelja i obuhvata 20 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima i obuhvataju teoriju i praktičan rad.


    Tokom kursa će biti pokrivene sledeće teme:


    Nedelja – Osnove JavaScript jezika
    Nedelja – Osnove JavaScript jezika
    Nedelja – JavaScript u browseru i na webu
    Nedelja – Osnove jQuery-ja
    Nedelja – Pisanje testova u JavaScriptu i alati za konfiguraciju i deploy (Grunt, Bower, Gulp…)


    Detaljan program pogledajte na http://dafed.org/kursevi/javascript/


    Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.


    Broj polaznika u grupi je od 5 do 15.
    Kome
    je
    namenjen


    Kurs je namenjen svima onima koji su imali dodira sa front-end razvojem ili se aktivno bave njime, a poznavanje JavaScripta im se zasniva pretežno na kopiranju rešenja sa interneta i može se opisati kao “krpljenje/uklapanje” skriptova sa minimalnim razumevanjem ili čak i bez njega.


    Tokom kursa će se upoznati sa JavaScriptom kao jezikom i alatom koji im može pomoći da svoju karijeru usmere u nove pravce.


    Za pohađanje kursa neophodno je:


    poznavanje HTML-a i CSS-a
    posedovanje laptopa


    Predavač


    Predavač je Nenad Pavlov koji se programiranjem bavi već 12 godina, a poslednjih 5 profesionalno kao front-end developer sa naglaskom na JavaScriptu kao takvom i u različitim oblicima (jQuery, ImpactJS, AngularJS, NodeJS, socket.io…). Najveći deo profesionalne karijere proveo je u HintTechu i A51 (ActiveCollab). Pored toga je radio na mnoštvu freelance projekata. Sve češće se nalazi u ulozi vođe projekata i predavača. Trenutno je aktivan u Fintech i startup industriji kao programer i konsultant.
    Kotizacija


    Cena kursa iznosi 30.000 dinara, a moguće je plaćanje u 2 rate.
    Prijave


    Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 13. novembra.
    O
    DaFEDu


    Udruženje DaFED je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja koji za svrhu imaju razvoj i jačanje lokalne IT zajednice, kreativnih industrija i startap kulture. Već više od 3 godine puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i razvoj karijere.


    izvor:itdekipa