Svet kompjutera i informatike » Diskusije


Prvi znaci Windows 10 Redstone-a

  • Član
    11. новембар 2015.


     


    Već neko vreme znamo da Microsoft radi na velikoj nadogradnji za Windows 10 koja će stići sledeće godine, ali kompanija nikada javno nije to priznala. Činjenica je da iz Redmonda nikad nisu potvrdili Threshold 2 nadogradnju koja je spremna za objavu, pa nije iznenađenje da kompanija želi da drži u tajnosti još veći projekat.


    Međutim, nadogradnja za 2016. godinu koja nosi kodno ime Redstone, već je imala prvo stidljivo pojavljivanje kada se razvojna grana koja je njen deo, pravo niotkuda pokazala na brojnim računarima. WinBeta piše da je rs1_release dostupan na mnogim Windows 10 računarima koji pokreću insider preview, ali da oni koji ga koriste ne vide nikakvu razliku za sada.


    Najverovatnije je da Microsoft interno testira ovu granu pa ćemo morati još da čekamo do prvog javnog builda. Iako se objava Redstone-a očekuje na leto sledeće godine, Microsoft će verovatno ubrzati razvoj i početi da isporučuje preview build-ove nakon što Threshold 2 bude objavljen. Redstone će doneti značajne promene u operativni sistem, a među njima će biti i podrška za ekstenzije u Microsoft Edge pregledaču.


    izvor:softpedia