Svet kompjutera i informatike » Diskusije


Prvo veliko azuriranje za Windows 10

  • Član
    13. новембар 2015.


     


    Microsoft je danas objavio prvo veliko ažuriranje za Windows 10, koje obećava velika poboljšanja sistema. Microsoft najnovije ažuriranje za Windows 10 naziva "November update", a u pitanju je verzija 1511, build 10586. Ažuriranje donosi poboljšanja u svim aspektima platforme i korisničkog iskustva, a ovo uključuje:


    - Poboljšane performanse u svakodnevnim zadacima - vreme podizanja sistema je za oko 30 odsto brže nego kod Windowsa 7 na istim uređajima.
    - Ukoliko iskoristite pametnu olovku za upis beleške u Cortana Notebook, Cortana će prepoznati broj telefona, email adresu, pa čak i fizičku adresu, kako bi pomogla u podešavanju podsetnika. Cortana takođe sada može da prati rezervacije događaja i filmova, a slaće podsetnike koji će korisniku pomoći da na vreme stigne na određeni događaj.
    - Microsoft Edge sada nudi poboljšane performanse i sigurnost, zajedno uz tab preview, sinhronizaciju Favorites i Reading listi i drugo.


    Pored navedenog, Microsoft ističe da su poboljšanja načinjena za first-party aplikacije, uključujući Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire i druge. Nova verzija Windowsa 10 za PC danas počinje da pristiže preko Windows Update-a.