Svet kompjutera i informatike » Diskusije


Kritična greška u Windows 10 Start Meniju

  • Član
    24. децембар 2015.


     


    Jedan od najvećih problema sa Windowsom 10 nakon što korisnici izvrše nadogradnju sa Windows 7 ili 8.1 operativnih sistema je činjenica da Start meni ne radi kako treba, a greška se pojavljuje na ekranu uz poruku koja malo toga govori šta se dogodilo. Ispostavilo se da čak i nakon instaliranja November Update nadogradnje (Threshold 2), neki korisnici i dalje imaju problema sa Start menijem.


    Naime, veliki broj upisa na Microsoft Community forumu ukazuje na to da Microsoft tek treba da reši taj problem. Šta god da je uzrok greške, prilično je jasno da November Update resetuje korisnička podešavanja, pa je i to razlog zašto se kritična greška kod Start menija ponovo vraća. U većini slučajeva, korisnici koji ne mogu da pristupe Start meniju su takođe u nemogućnosti da pristupe Cortani ili nekim drugim aplikacijama kao što je Store.


    Verovali ili ne, poručuje se da je jedan od mogućih razloga zašto Start meni ne radi Dropbox aplikacija. Ukoliko je Dropbox instaliran, uklonite ga, restartujte računar i tada bi Start meni i Cortana trebalo da rade ispravno.


    izvor:softpedia