Novak Đoković » Diskusije


Beker napušta BBC zbog Novaka

 • Leader
  23. децембар 2013.

  Legendarni nemački teniser Boris Beker rekao je da je odlučio da napusti mesto komentatora na mreži BBC da bi se potpuno posvetio ulozi trenera Novaka Đokovića.


  46-godišnji Beker je radio kao komentator na britanskoj televiziji od 2002. godine zajedno sa Džonom Mekinroom i Patom Kešom.

  Međutim, izletu u te vode je došao kraj kada je prihvatio Đokovićev poziv, pošto bi u suprotnom imao sukob interesa.

  „Ne mogu da analiziram mečeve na televiziji i sledećeg dana budem trener“, rekao je Beker za „Bild“.

  Beker se već priključio štabu drugog tenisera sveta, koji trenutno trenira u Marbelji, u Španiji, a glavni cilj mu je da ’stavi glazuru’ na Novakovu igru.

  „U ovom trenutku, male stvari odlučuju da li ćete osvojiti turnir ili biti drugi. Mogu da razmenjujem udarce sa Novakom, ali će taj posao biti na njegovom sparing parneru. Za to vreme, ja ću biti onaj u trenerci na terenu, koji će gledati video analize svega, koji će pokušati da ga učini boljim teniserom“, istakao je Beker.

  Beker je nedavno prihvatio ulogu Novakovog trenera i istakao je da će sa srpskim teniserom provoditi oko 20 nedelja godišnje, a da za to ima punu podršku porodice.

  „Kada bude moguće, moja supruga Lili i sin Amadeus će biti sa mnom. Bez njene podrške ne bih ni prihvatio ovaj posao“, naglasio je Beker.

  Đoković je ove sezone osvojio Australijan Open, igrao je u finalu Vimbldona i US Opena, dok je na Rolan Garosu poražen u polufinalu od Španca Rafaela Nadala. Posle dve godine izgubio je prvo mesto na ATP listi na kraju godine, pošto ga je upravo Nadal pretekao, a Beker je pre nekoliko dana otkrio da ga je Novak zvao da mu se pridruži u timu baš kada je izgubio tron.