Ženski kutak » Diskusije


Široke pantalone za leto

  • Član
    05. јун 2015.

    Za kakvu figuru su pogodne?


    Široke pantalone spadaju u jedan od najzahvalnijih trendova, jer za razliku od većine ostalih, nisu namenjene samo određenom tipu građe.
    Široke pantalone može da nosi svaka žena, bez obzira na figuru. Samo ukoliko imate šire butine, treba da vodite računa da vam pantalone preko njih padaju, a ne da ih stežu. Ako vas preko butina stežu, uzmite za broj veće. Najvažnije je da vam pantalone na butinama budu taman, jer pojas može lako da se prepravi, naime da bi pantalone dobro izgledale treba lepo da padaju, a to zavisi od toga kako vam stoje na kukovima ili butinama (zavisno od toga koji deo je širi).


    Kakve pantalone da odaberete?


    Za zimu su najogodnije pantalone od tvida, jer su tople, udobne i daju taj prelep, mekan izgled. Pre kupovine proverite sastav, a pre svega način održavanja, jer vam se može desiti da, usled početnog oduševljenja, kupite pantalone s prevelikim udelom vune, koje se održavaju samo hemijskim čišćenjem. Za proleće možete da odaberete široke pantalone od džinsa ili mešavine prirodnih i veštačkih vlakana, a za leto je najpogodniji lan u kombinaciji s pamukom.


    Prilikom izbora uzmite u obzir da li vam trebaju pantalone za uredan, poslovni izgled, ili želite da izgledate ležerno elegantno, ili pak sportski elegantno. Za to je najbitniji izbor materijala, ali ni model nije zanemarljiv. Ako želite da izgledate elegantno, odaberite one na crtu i/ili sa zanimljivim, naglašenim strukom. Ležernu eleganciju ćete postići s pantalonama od tvrđeg materijala (može i tvrđe tkan tvid), sa džepovima i manžetnama na nogavicama. Za sportski izgled dolaze u obzir svi modeli, osim onih na crtu, jer je daleko bitnija kombinacija odeće i dodataka nego sam kroj pantalona.


    Kako da ih kombinujete s ostalom odećom?


    Široke pantalone su veoma zahvalne za kombinovanje, pošto uz njih možete nositi praktično sve. Kombinacije, znači, zavise samo od vašeg stila, ukusa i – naravno – prilike za koju treba da se obučete. Za odlazak na posao, kao poručen je kostim ili kombinacija s interesantnim sakoom. A za elegantan izgled možete upotrebiti širi kaiš, koji ćete zavezati ispod grudi, i tako naglasiti siluetu. Za kombinovanje takođe dolaze u obzir džemperići, topovi i košulje. Ako imate model s naglašenim pojasom, možete ga istaći tako što ćete gornji deo uvući. Za sportski izgled možete da ih kombinujete s nekim širim, sportskim pletenim odevnim predmetom, ili uskom majicom u kombinaciji s pletenim bolerom, rolkom ili džemperom.