Ženski kutak » Diskusije


Ženska lepota ima svoju cenu

  • Član
    05. јун 2015.

    Mnoge žene imaju nešto u svojoj garderobi čega se ni po koju cenu ne žele odreći. Zbog toga trpe bolove i ostale neugodnosti, ali, šta je tu je, kako se kaže - sve za lepotu. Moda je često na prvom mestu, a koji se neprijatelji kriju iza njenoga imena?​
    1. štikle- često uzrokuju uganuća, iščašenja i lomove, a njihovo svakodnevno nošenje uzrokuje trajne posledice po zdravlje poput problema s kičmom i iskrivljenje stopala te degenerativne bolesti zglobova.
    2. farmerice niskoga struka - preuski modeli mogu pritisnuti živce na kičmi i uzrokovati bol u donjem delu leđa. Pritisak na bedra u području prepona može biti uzrok gubitka osećaja na dodir.
    3. preuski grudnjaci - mogu izazvati niz neugodnosti poput iritacija i infekcija na koži, kao i probleme s disanjem. Najveći problem predstavlja rak dojke jer preuski grudnjaci pritiskaju grudi i ograničavaju sastav limfne drenaže preko kojeg se telo oslobađa kancerogenih toksina. Limfna tečnost se ne pročišćava, pa nastaju kvržice i upale
    4. tange - mogu izazvati infekcije jer tokom nošenja odeća se pomera s jednog dela kože na drugi. Tange se nalaze na osetljivom području gde se bakterije iz debelog creva lako mogu preneti na urinarni trakt i uzrokovati infekcije bakterijom Escherichia colli koja može uzrokovati snažne i bolne upale mokraćne bešike.
    5. steznik - povećani pritisak na donji deo stomaka može pokrenuti kiselinu do jednjaka i dovesti do žgaravice. Ako se dugo nosi, poboljšava i nastanak čireva i upala, pogoršava stanje creva i ometa normalno spuštanje dijafragme tokom disanja.