Ženski kutak » Diskusije


Prirodne maske za lice

  • Član
    28. август 2015.

    PRE STAVLJANJA MASKE, MALO KAMILICE
    Pre nanošenja maske na lice, pripremite kožu. Lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka maske. Čaj od kamilice takođe možete upotrebiti i kao tonik. Natopite blazinice čajem i lagano očistite lice. Dok uživate u aromamaskama, na oči stavite vrećice čaja.


    MASKA ZA NORMALNU I SUVU KOŽU
    Pomešajte kašikicu jogurta sa kašikicom meda. Dodajte kap eteričnog ulja ružinog drveta. Mešajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smesu. Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primjenjivati dva puta u nedelji.


    MASKA ZA ZRELU KOŽU
    Manju bananu, kašikicu devičanskog maslinova ulja, kašikicu cvetnog meda i kap eteričnog ulja smilje umešajte u glatku, kremastu smesu i nanesite na čisto lice. Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog devičanskog maslinovog ulja.


    MASKA ZA MASNU I MEŠOVITU KOŽU
    Pomešajte kašikicu čvrstog jogurta i kašikicu hladno ceđenog ulja jojobe te dodajte kap eteričnog ulja lavande. Smesu nežno umasirajte na čisto lice. Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nežna pa je možete koristiti svaki drugi dan. Dobra je i za kožu s aknama.


    SVE SE MEŠA TAČNO PO MERI
    Recepture za "maske iz kuhinje" napravljene su specijalno prema tipovima kože. Tokom pravljenja maski potrebno je strogo da se  pridržavate količine sastojaka.


    SAVETOVANJE S LEKAROM
    Ljudi s kožnim bolestima pre korištenja maski treba da se posavetuju sa svojim lekarom kako bi izbegli moguće komplikacije.


    SAMO PRAVA ETERIČNA ULJA
    Eterična ulja koja koristite moraju biti aromaterapijskog kvaliteta, tj. kupljena isključivo kod specijalizovanih prodavača.


    KAKO SE KORISTE PRIRODNE MASKE


    Što je voće i povrće bolje usitnjeno, tretman će biti efikasniji jer će koža iskoristiti više hranjivih materija.Višak maske se može čuvati u frižideru ali najviše 3 dana. Oči i usne zaobilazite a pre nanošenja maske dobro očistite lice. Ako ste alergični na neku namirnicu nemojte je stavljati ni na kožu.