Ženski kutak » Diskusije


Divan osmeh je zdrav osmeh

  • Član
    25. септембар 2015.

    Divan osmeh nije samo ogledalo naših zuba, vec i našeg zdravlja. Znamo da oralno zdravlje je povezano sa celokupnim zdravljem ...


    ... I bolje je da se uklone uzroci bolesti kao rezultat. Ipak, više od 90 odsto ljudi ima problema sa jednim od oblika zapaljenja periodontalnih tkiva. Zbog toga je na putu do zavodljivog osmeha bolje da se izabere brzo rešenje i to svaki dan tokom cele godine. Dovoljno je uzeti u ruke četkicu i temeljnoj oralnoj higijeni posveti nekoliko minuta dnevno.


    Osnovni oralne higijene


    Činjenica je da je prevencija  bolje sprečiti nego lečiti. Naravno, ovo važi i za zdravlje celog tela, kao i za zdravlje naših zuba i desni. Ako čišcenje četkicom za zube, na koju smo navikli od malih nogu, a mi ga prihvatamo kao pitanje naravno da bi dnevnu rutinu, dodajući delotvorno čišćenje interdentalnih prostora, uradili ste sve što možete sami ste učiniti za zdravlje svojih zuba i desni. Tako je očišćena od svih pet oblasti pranja zuba može postići samo tri. U upravljanju mekih naslaga u preostale dve oblasti nam pomogne sve različite veličine četkica za zube, koncem za zube, ponekad je rešenje za dezinfekciju usne duplje. Uz ovaj minimalnim pored dnevne rutine sprečava probleme koje razvijaju od upale površinskih slojeva desni. Potrebno je samo malo discipline sa kojima ćemo pružiti sjajan osmeh, svež dah i zdrave desni.


    Ključ uspeha je pravi pribor


    Za efikasno održavanje oralne higijene će biti najlakši i najpouzdaniji uz negu sa kvalitetnim aparatima:


    Meka četkica za zube sa hiljadama sitnih dlačica, bez snažnog pritiska omogućava temeljno čišćenje zuba i desni. Sa malim kružnim pokretima sa mekim vlaknima ćemo da dopremo do svakog milimetara izmedu zuba i desni, što je jedno od mesta gde se bakterije legu.
    Vodena četkica je dobra alternativa konvencionalnim četkicama za zube. Čišćenje energije proizvedene kombinacija visokoamplitudnega i visoke frekvencije - 31.000 udaraca u minuti. Rezultat ovog pokreta je dinamična akcija čišćenja koja menja mešavinu paste i pljuvačke sa bogatom penom i to pere zube, zube i linije desni.
    Konac za zube nam pomaže u onim oblastima koje se ne mogu pravilno očistiti četkicom za zube.