Ženski kutak » Diskusije


Napravite balzam za usne iz kućne radinosti

  • Član
    03. јануар 2016.

    Brzo i jednostavno napravićete zdrav balzam za uvek sjajne, mirišljave i lepe usne.
    Balzam za usne je jedna od obaveznih stvari koje se nalaze u svakoj ženskoj torbici. Bez njega ne biste smeli da izađete napolje jer svi vremenski uslovi deluju na osetljivu i tanku kožu usana i oštećuju je. Zaštitite je i istovremeno im pružite neodoljiv sjaj i miris.
    Evo kako da napravite sami domaći balzam za usne. Ako ne želite da balzam bude roze boje, jednostavno zamenite karmin onim čiju boju želite da iskoristite.

    Sastojci: dve supene kašike pčelinjeg voska u peletima, četiri supene kašike suncokretovog ulja, nekolio kapi ulja jagode odgovarajućeg za kozmetiku, jestive roze šljokice, usitnjeni komadići rozeg karmina (ili ruža po izboru)

    Na pari (ili u mikrotalasnoj pećnici) rastopite pčelinji vosak i ulje. Promešajte metalnom kašikom i dodajte kapi ulja jagode. Postepeno dodajte komadiće karmina, mešajući dobro smesu, sve dok ona ne poprimi željenu boju. Zatim dodajte šljokice. Koristite pipetu kako biste prelili balzam u pripremljene kutijice. Količina smese biće dovoljna za šest kutijica.