Forumi » Nega kose

10 trikova za savršenu kosu

    • 1436 postova
    20. октобар 2016. 00.05.06 CEST

    Da li mislite da se probudite sa savršenom kosom je nešto nemoguće postići, da se može videti samo u filmovima? Pa, niste u pravu! Mi smo u Volimo Net-u prikupili najefikasnije trikove  da se probudite sa savršenom kosom svakog jutra. Pokušajte ovo, a uskoro ćete se osećati kao one devojke iz reklama za šampon !!!

    Pre nego što pokušate neki od trikova, podsećam Vas na  ova osnovna pravila:
    Nikad ne treba da idete u krevet sa mokrom kosom, jer kad je mokra, kosa se lakše lomi.

    Ako koristite fen za kosu, uvek koristite hladan vazduh. To će vam pomoći da izbegnete "naduvanu kosu". Nikada ne sušite kosu u potpunosti pomoću fena - samo ostavite malo vlažnu, tako da se vaša kosa ne isuši.
    Uvek bi trebalo da očešljate kosu pre odlaska na spavanje.
    Nabavite novu frizuru koja odgovara vašem tipu kose, i vodite računa o svojoj kosi svaki dan.

    1. Pletenica i vaša kosa pre odlaska na spavanje

     

     

    Isušenu kosu da se bori od naduvavanja kose i statički izazvanu od jastučnica. Pletenice će održati Vašu kosu bez navedenih komplikacija. Važno je da upletete kosu samo kad je suva ili malo vlažna. Bez obzira koji tip pletenice da izaberete, uverite se da nije prejako stegnuta.

     

    2. Nanesite nekoliko kapi kokosovog ulja

     

     

    Kokosovo ulje primenjuje se na krajevima. Vašoj kosi će pomoći da eliminiše statički uticaj i da bude sjajna. Važno je da koristite malu količinu ulja i izbegnete da se slepi.

    3. Razmislite o ulaganju novca u svilene jastučnice

     

     

    Spavanje na svilenim i satenskim jastučnicama smanjuje trenje koje uzrokuje lomljenje kose i gubitak kose. Svila i saten mogu da prave magiju sa kovrdžavom kose. Upotrebite ovu investiciju, i nećete se pokajati.
    Takođe možete pokušati, upakujte kosu sa svilenim šalom pre odlaska na spavanje. To će vam pomoći da ukrotite svoju naduvanu  kosu.

    4. Nanesite malo aloe vera gel pre odlaska na spavanje

     

     

    Miksujte nešto aloe vera gel sa mineralnom vodom, i stavite u pumpicu za raspršivanje. Nanesite na vašu kosu samo pre odlaska na spavanje. Aloe vera je savršena lek za iskrzale vrhove i kontroliše statički uticaj.

     

    5. Nanesite malo losiona za telo

     

     

    Kap losiona za telo može zapravo hraniti kosu dok vi spavate. Uzmite malo losiona i samo provucite ruke kroz kosu, budite koncentrisani na krajeve. Onda očešljajte.

     

    6. Izrada pundje

     

     

    Ako je vaša kosa  duga, možete vezivati pundju umesto pletenice. Stavite kosu u konjski rep olabavite, a zatim napraviti veliki krug od kose. Ujutru ćete imati frizuru - besplatno i sjajnu kosu.

     

    7. Pokušajte da koristite proizvode za negu beba

     

     

    Proizvodi za negu beba, kao što su ulja i  sprejevi su prirodni i mnogo nežniji nego potpuno istim proizvodima nastalih za odrasle. Perite kosu sa bebi šamponom, i primenite bebi ulje na kosu, naročito na krajeve, neposredno pre odlaska na spavanje. Ujutro ćete dobiti neverovatnu meku kosu da miriše kao beba.

     

    8. Koristite puder i ujutru ustajete sa magično labavim talasima

     

    Ako želite da se probudite sa labavim talasima, pospite malo bebi pudera na svoj koren od kose da se reši masti. Očešljajte, i stavite ga u pletenicu. Ujutru dobijate Holivudski stil talasa!


    9. Koristite najlon čarape na kosu

     

    Ovaj trik garantuje da ćete se probuditi sa mekom i glatkom dlakom. Prvo, očešljajte i napravite punđu. Zatim koristite najlon čarapu kao kapu u toku sna, i postavite šnale gde je to potrebno. Rat sa statičkim naduvavanjem kose je konačno gotov!

    10. Koristite plastične šnale za kosu

     

     

    Plastični pribor za kosu je najbolji izbor kada je u pitanju kontrola kose, posebno šiške, noću. Zaboravite metalnu galanteriju, zato što  lako lomi kosu dok vi spavate.


    Poslednja izmena: 20. октобар 2016. 00.09.14 CEST"