Forumi » IT Vesti

Facebook Recommendations funkcija

    • 1581 postova
    22. октобар 2016. 16.36.54 CEST

     Facebook Recommendations funkcija je formalan način za davanje preporuka

     

    Recimo da planirate da putujete u zemlju ili grad gde nikada niste bili i pitate se šta bi moglo biti zabavno u tom području, kao i koja vrsta hrane je tamo najbolja za jelo. Naravno da je istraživanje jedan od načina da se to učini, ali koji je bolji način da se istraži grad od preporuka ljudi koji žive u njemu ili prijatelja koji su bili tamo? U tu svrhu društvena mreža Facebook je predstavila Recommendations funkciju.

     

    U osnovi, to uključuje mogućnost da korisnici objave upis na njihovoj Facebook stranici tražeći preporuke o oblasti u kojoj se nalaze ili koju žele da posete. Prijatelji potom mogu da daju preporuke/sugestije, a te sugestije će potom biti označene na mapi i sačuvane, što znači da će nekom uštedeti vreme.

     

    "Kada ostavite upis kojim tražite savet o nekim lokalnim mestima ili servisima, imate opciju da uključite Recommendations funkciju za taj upis. Ukoliko uključite funkciju, vaši prijatelji mogu da ostavljaju komentare sa sugestijama,a  sve ćete ih videti označene na mapi mesta u koje idete" poručuju iz Facebook-a. Iako sve možda zvuči kao "pojačano ažuriranje statusa", funkcija ima potencijala. Facebook naglašava da je funkcija trenutno dostupna samo u SAD.