Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Posne punjene paprike

Recept

Sastojci:
 
200 g ječma
3 komada praziluka, samo svetlo zeleni i zeleni deo
4 čena belog luka
1 šargarepa
400 g baby bella pečurke
2 kašike sitno iseckanog peršuna
oko 6 manjih babura ili oko 12 šilja paprika
1 konzerva od 800 g seckanog paradajza
po ukusu začini;biber, suvi začin, so


Priprema:
 
Oprati ječam i staviti u manju šerpicu, naliti sa vodom, dodati kašičicu soli i kuvati dok se ječam ne skuva. Sipati u cediljku i ostaviti da se ocedi od viška vode.
 
U veći tiganj sipati 3 do 4 kašike maslinovog ulja i zagrejati na osrednjoj temperaturi. Praziluk dobro oprati ( ja obično beli deo praziluka sačuvam za neko drugo jelo a pošto će se ovo prvo dinstati pa onda peći, onda koristim i zeleni deo,koji je malo deblji, mada prvih nakoliko listova okolo bacim,vi koristite ono što vi volite ) iseći na četvrtine i iseckati na tanke rezance i pržiti ih na niskoj temperaturi, dok praziluk ne omekša, dodati očišćenu i sitno izrendanu šargarepu i pasirani beli luk i pržiti nekoliko minuta, mešajući, da vam ne zagori.

Na kraju dodati baby bella pečurke, koje ste prethodno oprali i iseckali na sitnije komadiće i pržiti sve zajedno, dok ne ispari sva voda, koje su ispustile.

Skloniti sa ringle, dodati sitno iseckan peršun i začiniti po ukusu,promešati.

Dodati oceđen ječam i sve, još jednom izmešati i probati da li je potrebno još nešto od začina.
 
Ja sam koristila ljute paprike, ( hot banana peppers ) koje sam očisatila od semenki i žilica, vi koristite koje volite i koje imate i puniti ih sa pripremljenom smesom.
Uzeti vatrostalnu posudu, pouljiti dno i stranice.
Ja sam imala malo viška fila za punjenje, to sam stavila po dnu posude, preko sam naređala punjene paprike i preko paprika sipati sitnije seckan paradajz,zajedno sa sokom,ako nemate dovoljno soka da paprike leže u tečnosti,dodajte još malo vode.
Pokriti sa folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata, skloniti foliju i vratiti nazad da samo porumeni.
Ohladiti i poslužiti.

Social Share