Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Vatrene kocke

Recept

Sastojci za koru :
 
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevenih oraha
1 kesica praška za pecivo
 
Fil :
 
1 l mleka
100 gr pudinga od vanile
2 kesice vanilin šećera
250 gr margarina
13 kašika šećera
100 gr čokolade
100 gr šlaga
200 - 250 gr plazma keksa
250 gr petit keksa
2 - 3 dl mleka za umakanje keksa
 
Dekoracija :
 
200 gr šlaga
 
Crveni kristali :
 
0,5 l vode
6 kašika šećera
2 kesice crvenog preliva za torte

 
Odvojiti belanca od žumanca pa umutiti sa šećerom čvrst sneg.Žumanca umutiti sa praškom za pecivo pa dodati brašno , orahe i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i preručiti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pečenu koru ohladiti. Rastvoriti sa malo mleka puding a ostatak sipati u šerpu i dodati šećer i vanilin šećer i kuvati.Kada mleko počne da ključa dodati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sjediniti sa pudingom pa podeliti fil na dva dela i u jedan umešati otopljenu čokoladu.Šlag umutiti sa mlekom ili vodom.
Koru poprskati sa malo mleka pa naneti svetli fil i poređati plazmu koja je bila umakana u vruće mleko kako bi omekšala.Preko plazme naneti šlag .Keks petit umakati u vruće mleko i ređati preko šlaga.Potom naneti tamni fil i ukrasiti celu tortu šlagom.
Sastaviti preliv za torte , šećer i vodu pa kuvati dok masa ne počne da želira , skloniti sa šporeta i preručiti u veliki četvrtasti pleh i ostaviti sa se stegne.Kada se preliv stegao nožem seći male kockice i naneti na šlag.

Social Share