Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pileća krilca sa susamom

Recept

Sastojci za 4 porcije
12 pilećih krilaca
3 čena belog luka
3 struka mladog luka
kašika susama
kašika kukuruznog gustina
kašika šećera
2 kašike soja sosa
2 kašike šerija ili vinjaka
2 kašike ulja
60 ml pileće supe
kašičica susamovog ulja
kašičica tucane crvene paprike

Priprema
Odseći krilcima vrhove i odbaciti ih, a onda raseći po zglobu na 2 dijela. U većoj posudi izmešati soja sos, šeri, šećer, gustin, 2 čena belog luka (sitno iseckana) i tucanu papriku. Dodati krilca, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Potrebno ih je okrenuti jednom ili dvaput.

Strukovima mladog luka odseći vrhove pa iseći na dužinu od 3 cm. Zagrejati vok na srednjoj temperaturi, dodati susam i propržiti ga da dobije zlatno žutu boju (ili kupiti već prepržen). Ostaviti na stranu.

Sad dobro zagrejati vok, dodati ulje pa kad se i ono zagreje ubaciti polovinu krilaca (marinadu sačuvati) i pržiti 10-15 min dok porumene sa svih strana. Izvaditi ih na tanjir pa nasuti malo ulja u vok i dodati preostala krilca. Kad sve bude gotovo prosuti ulje u kome su se pržila krilca pa u vok-u propržiti mladi luk i 1 čen belog luka, sasuti krilca, izmešati pa dodati pileću supu, pokriti i kuvati oko 5 min. Na kraju sipati sačuvanu marinadu i mešati dok se krilca ne glaziraju. Sipati sesamovo ulje, dobro izmešati i prebaciti na tanjir za služenje.

Posuti susamom. Prijatno.

Social Share