Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Kefir dijeta

Recept

Postoje mnoge varijante kefir dijeta. Sve se zasnivaju na svakodnevnom unosu kefira, ali se razlikuju u broju dodatnih namirnica i vremenu trajanja. Naravno i broju kilograma koje ćete izgubiti.Zimska kefir dijeta - ili dijeta na kojoj kao i da niste na dijeti:


Dijeta je predviđena za 3 dana i ne više od toga. Težina koju možete da izgubite sa ovom dijetom zavisi od individualnih karakteristika organizma a obično je oko 2 kg.


Doručak:

Predlog 1: Kajgana od 2 jaja, salata od manjeg krastavca, kafa sa kašikom mleka;
Predlog 2: Griz/palenta i kiselo mleko;
Predlog 3: Jaje, 1 tost sa puterom, čaj sa medom.

Užina: 3 dl domaćeg kefira

Ručak:
Predlog 1: Pileća supa, kuvana šargarepa i belo pileće meso (100 gr), salata od cvekle, kriška hleba,
Predlog 2: Čorba od pečuraka, paprikaš (o 3 dl) i salata od svežeg kupusa.

Užina: 3 dl domaćeg kefira

Večera:
Predlog 1: Grilovana riba (150 gr), zelena salata i biljni čaj;
Predlog 2: Veći pečeni krompir, čaj sa medom.Kefir-voćna dijeta - odlična kratka detoks dijeta:

Dnevno treba piti 1,5-2 litre kefira od obranog mleka i jesti voće i povrće (može i lako termički obrađeno) u dovoljnim količinama da se zadovolji glad. Sa ovom dijetom, možete izgubiti 2-3 kg za tri dana.Kefir-jabuka dijeta - teška dijeta za pripremu organizma za novu sezonu:

Kefir-jabuka dijeta traje 7 dana. Tokom ove dijete smenjuju se kefir i jabuka dani. Možete popiti 1,5 litara kefira ili pojesti 1.5kg jabuka dnevno. Ovo je prilično stroga dijeta i nije preporučljiva u zimskom periodu već na prelasku jedne sezone u drugu... Recimo proleće-leto i leto-jesen. Gubitak kilograma je značajan: i do 6 kg za 7 dana.Kefir Mono-dijeta:

Kefir mono dijeta je veoma teška, ali u isto vreme i veoma efikasna dijeta. Ova dijeta sa kefirom se primenjuje tri dana, tokom kojih možete brzo izgubiti 3-4 kg.

Tokom ove dijete treba svakodnevno piti 1-1.5 litara svežeg niskomasnog domaćeg kefira, bez dodatog šećera, i to 5-6 puta dnevno. Intervali između uzimanja kefira bi trebalo da budu isti.

Social Share