Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Gulaš od pilećih zeludca

Recept




Sastojci:

500 g očišćenih i na sitno isečenih bubaca (pileći želuci)
750 g crnog luka sitno isečenog
2 ljute paprike, sitno isečene i očišćene od zilica i semenki
1 struk praziluka
250 g pečurki, isečenih na listiće
1 šargarepa (sitno narendana)
1/2 kašičice bibera
1 kašičica dimljene crvene paprike/ili obične mlevene paprike
250 g paradajza iseckanog iz konzerve,zajedno sa sokom
po zelji začini; ja koristim Mrs Dash, to je nesto kao vegeta, ali bez soli, samo mešavina začina
4 čena belog luka
po zelji za ukras peršun
ulje za prženje
1 kašičica suvog začina
2 lovorova lista


Priprema:

Bubce, oprati i očistiti od one žute kožice (mi ih ovde kupimo već očišćene) iseći na 3 ili 4 parčica, pa ih ostaviti na stranu.
 
U veću šerpu sipati ulje.
 
Luk očistiti, iseci na sitnije kockice pa ga staviti da se prži na srednjoj temperaturi, kad je postao staklast, dodati praziluk, narendanu šargarepu i papriku, propržiti malo, dodati bubce, pržiti ih nekoliko minuta, dodati očišćene i na listiće isečene pečurke propržiti ih malo, pa dodati paradajz sa sokom, propasiranog belog luka, lovorov list i sve začine, sipati 150 ml vode ili pilećeg temeljca, poklopiti i na tihoj temperaturi dinstati, dok bubci ne omekšaju a luk skoro otopi, u medjuvremenu, promešajte povremeno i ako treba dodavati po još malo vode / temeljca, pri kraju oklopiti i puistiti da višak vode uvri, probati da li je potrebno još dodati začina ili soli. ( ja ne koristim so, ako stavljamnsuvi začin )
 
Pre sluzenja posuti sveze naseckanim peršunom. Sa ovim jelom ja obično poslužim kuvani krompir u komadima, skuvanom pastom ili pire krompir, a volim jesti i samo sa hlebom da “umačem”u sos.
Takodje ove bubce možete prvo skuvati, pa napraviti supu a njih staviti u gulaš kad se luk i ostalo povrce dobro izdinstalo.

Social Share