Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Trikovi za praktičnu kuhinju

Recept

1. Praktični mobilni nameštaj

 

Da biste imali lepu i dobro organizovanu kuhinju ne morate da trošite mnogo novca da biste je pravili po meri. Mobilni komadni kuhinjski elementi poslužiće da nađete mesto za svaku stvar. U slučaju kada su ovi elementi otvoreni, važno je da  svakoj stvari nađete pravo mesto idržite ih lepo poslagane, jer će se svaki nered videti.

 

 

2. Red u fiokama

 

Odredite šta stoji u kom kuhinjskom elementu, ali i šta stoji u kojoj fioci. Nađite mesto escajgu i začinima koje svakodnevno koristite. Napravite ili kupite drvenu ili plastičnu kutiju sa pregradama i lepo razvrstajte escajg.

 

 

3. Iskoristite svaki centimetar prostora

 

Ako pravite novu kuhinju ili preuređujete staru, imajte u vidu da će vam svaki delić prostora dobro doći za skladištenje hrane, escajga i prostora. Organizujte prostor tako da vam pri ruci bude ono što najčešće koristite, ali i da začini i varjače budu pored šporeta, escajg pored servisa, čaše iznad sudopere i slično. 

 

 

4. Mesto za različite namirnice

 

Nađite prostor za namirnice kojima nije mesto u frižideru. Uprvom redu to su hleb,ali i povrće i voće koji ne treba da stoje u frižideru – luk, krompir, paradajz... Za ovu namenu će dobro poslužiti drvene kutije ili pletene korpe u kojima hrana neće biti hermetički zatvorena.

 

 

5. Tegle su od pomoći

 

Ne potcenjujte korisnost tegli i kutija i odredite po jednu za sve sitne namirnice, kao što su sušeno voće, orašasti plodovi, začini, razna brašna, pirinač, pasulj, testenine, bombone... Odaberite veličinu tegla prema količini namirnica, na primer veću za pirinač, a manju za so, pa zatim podesite visinu polica tako da smestite sve tegle.

 

 

6. Korisni zid

 

Razmislite da iskoristite visinu slobodnog zida u svojoj kuhinji ili trpezariji koji eventualno imate. Na njega možete da stavite police ili da naslonite neku privremenu konstrukciju polica. Ako želite, na zid možete pričvrstiti ploču na koju će se kačiti pojedinačno posuđe. Kuhinje uređene u stilu industrijskog dizajna najbolje će ukrasiti ovakav zanimljivi i grubi izgled posuđa okačenog o zid.

 

Social Share