Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pet saveta za praktičnu kuhinju

Recept

1. Uredni kuhinjski elementi

 

Svi znaju koliko nereda unutar kuhinjskih elemenata mogu da naprave poklopci šerpi i daske za sečenje. Ovaj problem možete rešiti lako. Drvene daščice ušrafite za unutrašnju stranu fronta kuhinjskog elementa. Biće dovoljno da napravite kutiju od oko 5 cm debljine, pa da u njoj svoje mesto dobije nekoliko stvarčica koje vam smetaju.

 

 

2. Savršeno mesto za začine

 

Brojne kesice i male činije za začine mogu da naprave priličan nered unutar kuhinjskih delova ili na radnoj površini. Nabavite nekoliko jednakih tegli u koje ćete smestiti začine, a zatim na svaku nalepite nalepnicu sa nazivom začina. Za zid tiplovima pričvrstite drvenu dasku. Finalni trik je u tome da svaki poklopac tegle tiplom pričvrstite za dasku. Sav začin će biti na jednom mestu, na dohvat ruke, a iznad svega delovaće dekorativno.

 

 

3. Kutija za novine

 

Kutije za novine raznih veličina i oblika mogu se iskoristiti kao stalak za plehove. Tako one neće delovati  neuredno, a stalak možete smestiti u ugao kuhinje tako da deluje kao ukras. Sve će biti na jednom mestu, uredno i pri ruci. Oblik i material od koga je napravljen stalak za novine možete odabrati tako da bude u skladu sa izgledom kuhinje.

 

 

4. Činije za voće

 

Činije za voće možete postaviti na zid, tako one neće zauzimati mesto na stolu i neće svaki čas morati da ih premeštate kad postavljate sto. Mogu biti različitih oblika i veličina i izrađeni od različitih materijala, a bitno je samo da postoji mogućnost da se pričvrste na zid. Za tu svrhu poslužiće tiplovi. Odaberite nekoliko činija koje vam se dopadaju i pričvrstite ih za zid jednu iznad druge. Uštedeće dosta prostora, i delovati zanimljivo i neobično.

 

 

5. Red za voće i povrće

 

Konačno možete pronaći mesto za voće i povrće koje ne mora da stoji u frižideru. Na drveni okvir naređajte postolja od drveta, te na njih naređajte voće i povrće. Izbeći ćete da vam u kuhinji smetaju brojne kese, kutije i činije, a sve će vam lako biti dostupno. Za ovu svrhu možete iskoristiti palete i gajbice i njih ukrojiti kako vam odgovara. Takođe, u ovu svrhu možete preurediti i stare fioke ili komode.

 

Social Share