Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Britanska pana kota

Recept

Sastojci za čeriti osobe:

 

Pana kota

 

4 kašičice senfa sa celim zrnima

150 ml slatke pavlake

100 ml sojinog mleka

1 ½ lista želatina

1 mala mera limunovog soka

 

Mrvljeni kozji sir

 

1 tvrdi kozji sir

25 g semenki bundeve

25 g semenki suncokreta

25 g organskog ovasa

1 grančica majčine dušice, samo lišće

 

Salata od sušene cvekle

 

2 mlade crvene cvekle

1 mlada žuta cvekla

1 kašičica belog bibera

1 grančica majčine dušice

1 kašičica soli

Mlada crvenkasta blitva

So u kamenu

Maslinovo ulje

 

Cvekla u turšiji

 

1 velika cvekla, žuta ili crvena

200 ml belog vinskog sirćeta

200 g šećera u kocki

 

Oprema koja je potrebna:

 

Rende

4 pana kota modle

 

Način pripreme:

 

1. Najpre sjedinite pana kotu sa senfom. Stavite listiće želatina u činiju hladne vode na 3-4 minuta dok ne omekšaju. Za to vreme sipajte sojino mleko i krem u šerpu i stavite na vatru, a zatim odmah sklonite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Izvadite listiće želatina iz vode i istisnite višak tečnosti. Zatim dodajte listiće u soju i krem sa senfom, prstohvat soli i sok od limuna, pa umutite dok se ne sjedini.

 

2. Podelite smesu na 4 modle pana kote od 95 ml, tako da zauzme ¾ zapremine. Stavite pana kotu na poslužavnik i ostavite u frižideru najmanje 3 sata, najbolje tokom noći.

 

3. Da biste dobili cveklu u turšiji, prvo dodajte sirće i šećer u šerpu i stavite na vatru, a zatim odmah sklonite. Promešajte sastav da bi se sav šećer rastopio, onda ostavite mešavinu da se ohladi. Dobro operite cveklu i stavite u dublju šerpu, sa majčinom dušicom, soli i belim biberom. Prelijte vodom i pustite da proključa, a zatim smanjite vatru i pustite da se krčka narednih 15 minuta dok ne omekša, zatim sklonite s vatre i pustite da se ohladi. Kada se cvekla ohladi, uklonite joj koru i  žilice. Isecite svaku na 8 podjednakih komada i pospite sa malo ulja i soli. Za rafinirano serviranje, možete iseći cvekle različitih boja i ukrasiti tanjir.

 

4. Uzmite jednu veliku cveklu (žutu ili crvenu) i napravite fine listiće pomoću rendeta. Pola sata pre serviranja prelijte cvekle tečnošću iz turšije.

 

5. Da biste pripremili prilog za mrvljeni kozji sir, prvo pomešajte semenke i ovas u činiji, a zatim ih pospite po plehu. Stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 170 stepeni Celzijusa na 10 do 12 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju, a zatim sklonite i pustite da se ohladi.

 

6. Dodajte semenke u činiju i umešajte u lišće tamjana. Razdvojite kozji sir na zalogaje i umešajte u mešavinu semenki.

 

7. Da biste servirali, izvadite pana kotu iz frižidera i umočite u činiju sa vrućom vodom 15 sekundi da se opuste, a da voda ne dospe u kontakt sa filom pana kote

 

8. Okrenite pana kote na poslužavnik i uporedo aranžirajte komade cvekle i turšije. Zatim pospite kozjim sirom i listićima crvene cvekle i odmah poslužite.

Social Share