Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Kocke s ko­ko­som i bananama

Recept

Sastojci:

* 150 g bra­šna
* 205 g še­će­ra u pra­hu
* 180 g ko­ko­so­vog bra­šna
* 80 g pu­te­ra na sob­noj tem­pe­ra­tu­ri
* 3 ja­je­ta
* 3 ba­na­ne
* 1 ve­li­ki li­mun
* po po­la ka­ši­či­ce pra­ška za pe­ci­vo i va­ni­lin-še­će­ra
* so




Priprema:

Pu­ter mik­se­rom umu­ti­te, do­daj­te mu 120 g še­će­ra i 1 ja­je, pa mu­ti­te dok ne do­bi­je­te pe­na­stu sme­su. Po­tom do­daj­te bra­šno pro­se­ja­no s pra­škom za pe­ci­vo, ma­lo so­li i va­ni­lin-še­ćer. Iz­mu­ti­te, pa iz­lij­te sme­su u pleh di­men­zi­ja 18x28 cm, pret­hod­no ob­lo­žen pa­pi­rom za pe­če­nje, i pre­ba­ci­te u za­mr­zi­vač na 15 mi­nu­ta.

Pleh iz za­mr­zi­va­ča od­mah pre­ba­ci­te u rer­nu za­gre­ja­nu na 180˚C i pe­ci­te ko­lač 15-20 mi­nu­ta, dok ne do­bi­je bo­ju. Osta­vi­te ga da se ras­hla­di. Ba­na­ne olju­šti­te, ise­ci­te ih na ko­lu­to­ve, po­me­šaj­te sa so­kom od li­mu­na, oce­di­te i ras­po­re­di­te na pe­če­no te­sto (sa­ču­vaj­te ne­ko­li­ko ko­lu­to­va za de­ko­ra­ci­ju).

Ko­kos po­me­šaj­te s la­ga­no umu­će­nim pre­o­sta­lim ja­ji­ma i sa 75 g še­će­ra, pa tu sme­su pre­lij­te pre­ko ba­na­na na ko­la­ču. Vra­ti­te u rer­nu da se pe­če još 25 mi­nu­ta, pa osta­vi­te da se pro­hla­di. Ko­lač ise­ci­te na koc­ke, po­spi­te ih pre­o­sta­lim še­će­rom u pra­hu i ukra­si­te ko­lu­to­vi­ma ba­na­ne.

Social Share