Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Dijeta 80/20

Recept

Ovu dijetu koristila je Olivia Man, pripremajući se za ulogu u filmu "X-Men". Zvezda je vrtoglavim tempom izgubila 6 kg, što ranije nije uspevala redovnim vežbama i pravilnom ishranom.

Šta je pravilo 80/20? Prema njenim rečima, 80% obroka treba da se sastoji od voća i povrća, a 20% od mesa, žitarica ili proizvoda bez glutena.


To nije sve! Na dijeti 80/20 dozvoljeno su grickalice u obliku komada pice, kolača ili lopatice sladoleda, pod jednim uslovom - da se to dogodi s vremena na vreme. Na primer, posle jela nezdravo je uzeti poslasticu, ali može se neka zdrava poslastica uzeti kao zamena za sledeći obrok. Kao rezultat toga, telo ne prolazi kroz šok.

Dakle, 80% života provodimo na mislima o obrocima, a 20% za pojedinačne grehe! Poznati zagovornik ove dijete je Miranda Ker, koja je zahvaljujući načinu ishrane 80/20 izgradila dobar odnosa sa telom. Ovu dijetu praktikuju Žizel Bundšen i njen suprug Tom Brejdli, Karli Klos, Džesika Alba i drugi. 80/20 pravilo nije samo način da budete vitki i izgledate mlado, već da živite u harmoniji sa samim sobom!

Social Share