Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Koktel sa Maca korenom

Recept

Maca koren - prirodni afrodizijak

Koren biljke Maca (takođe poznata kao Maka, Macha, Mača i Makka) se godinama koristi zbog svojih lekovitih i hranjivih sastojaka.

Koren biljke Maca je posebno dobar za ženski organizam. Stotinama godina, on se koristi u prirodnoj medicini kao sredstvo za jačanje organizma i efikasno se bori protiv menstrualnih bolova ili mučnina koje nastaju u menopauzi.

Međutim, ova super-namirnica duguje svoju slavu malo drugačijim osobinama - ova biljka je jedan od najjačih afrodizijaka i pozitivno utiče na nivo libida!

Koktel koji sadrži koren Maca biljke je poznat u narodu kao „koktel ljubavi“. Ovaj napitak raspaljuje maštu i čula. Vredan je izvor proteina, sadrži skoro sve esencijalne amino kiseline i rastvorljiva dijetetska vlakna. To znači da jedna kašika Maca korena u prahu povećava energiju i obezbeđuje sitost satima. Zahvaljujući hranljivim sastojcima, telo dobija neophodnu količinu cinka, kalijuma, B vitamina, vitamine A, E, C i esencijalne minerale. Maca je i fizičko energetska biljka i možete je koristiti umesto kafe svakog jutra. Ovaj napitak ne stimuliše mozak kao kofein, samo daje zdrav podsticaj energije. Osim toga, ovaj proizvod se preporučuje ljudima koji su svakodnevno izloženi stresu. Uključivanjem maca korena na dnevnom meniju, efektivno pomažete sebi u borbi protiv depresije, jer ova biljka pozitivno utiče na raspoloženje.




Koktel sa Maca korenom


1 kašika Maca korena u prahu
1 šolja kokosovog mleka/ pirinčanog/ bademovog
1 banana
2 urme
1 kašičica rogača
1 kašika putera od kikirikija
prstohvat cimeta


Pomešajte sve sastojke zajedno u posudi blendera.

Social Share