Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Šareni minjoni

Recept

POTREBNI SASTOJCI
125gr putera 
120 g šećera u prahu
5 jaja 
120gr brasna 
1 bocica ekstrata od vanile 
120gr marmelade od kajsije ili neke druge po ukusu
1 kasika vode 
3 kasike ulja
zelena i crvena prehrambena boja
200 g čokolade
Izmiksati maslaci i šećer zatim dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i izmiksati u jednoličnu smesu. Sipati ekstrat od vanile i promešati. Belanca izmiksati u šaum. Dodati prethodnoj smesi i varjačom lagano umešati. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati zelenu boju, u drugi crvenu a treći ostaviti u originalnoj boji.
Papir za pečenje iseći na 30 x 40 cm. Olovkom obeležiti tri iste šnite zatim papir staviti na pleh iscrtanim delom prema dole. Sipati zelenu smesu i lagano razmazati do linije, zatim žutu smesu a onda i crvenu vodeći računa da smesa ne prelazi u drugi deo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 12 minuta.
Pečenu koru sa papirom izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi zatim iseći ivice a onda i kore tako da svaka bude posebno
Marmeladu i vodu zagrejati i istopiti. Polovinu marmelade premazati preko zelene kore. Preko nje staviti žutu koru i nju takođe premazati drugom polovinom marmelade. Staviti crvenu koru, pokriti papirom za pečenje i pritisnuti plehom. Ostaviti najmanje 3-4 sata da odstoji pre nego što isečete minjone na 3 x 3 cm.
Čokoladu i ulje istopiti, najbolje u topilici za čokoladu, zatim svaki minjon posebno preliti i ostaviti na rešetki da se ocede.
radjeno po receptu iz Minjine kuhinjice

Social Share