Forumi » Nega lica

Za 10 minuta 10 godina mlađi!

    • Moderator
    • 370 postova
    27. фебруар 2016. 21.55.14 CET

    OTVORITE OKO

    Nanesite svetlu senku na unutrašnje uglove ociju. Počnite od korena nosa, a završite na pola gornjeg kapka. Stavite malo iste te senke ispod spoljašnjeg kraja obrva. To vizuelno podiže kapke i otvara oko.

    PODEBLJAJTE OBRVE

    Tanke i prekratke obrve dodaju godine, zato ih nemojte previše stanjivati. Ako pak nemate prirodno
    dovoljno guste obrve ili su one loše oblikovane, popunite ih senkom za oči u boji vaše kose.

    Još puno korisnih saveta i trikova u vezi šminkanja pročitajte OVDE.

    UKLONITE PODOČNJAKE

    Malu količinu za nijansu svetlijeg tečnog pudera od onog koji ste naneli na celo lice nanesite oko unutrašnjeg ugla oka i lagano ga utapkajte uz ivicu nosa, savetuje Aleksandar Ðikić, šminker. Područje oko očiju često je najtamniji deo lica, pa posvetljivanje može da osveži celo lice i ukloni tragove umora. Najbolje je da odaberete puder sa sjajnim česticama.

    PODIGNITE JAGODICE

    Nanesite dve nijanse tamniji puder na zamišljenu liniju koja bi spajala resicu uha i kraj usne. Nemojte ići do usne, već tu liniju završite na sredini putanje. Tako ćete definisati i podići jagodice, a to licu vraća volumen. Samim tim i mladolikost.

    POPUNITE USNE

    Usne će vam izgledati punije ako ih oivičite olovkom u boji kože ili olovkom za dve nijanse svetlijom od boje karmina koji koristite. Dobar trik za mladi izgled celog lica jeste i ruž u prirodnoj boji usana, samo nešto intenzivnijoj.

    DEFINIŠITE KONTURE BRADE

    S godinama se koža opušta, pa konture lica nisu oštre. Dve nijanse tamnijim puderom od onog koji inače koristite osenčite ivicu vilice. Počnite od resice jednog uha, pređite preko cele vilične kosti i brade, a završite kod resice drugog uha. Stavite puder tačno duž ove ivice, a onda ga fino razmažite prstima ili sunđerčićem tako da se ne vidi prelaz.

    OSVEŽITE TEN

    Roze rumenilo je apsolutni kralj mladalačkog izgleda. Treba samo da pronađete idealnu nijansu za sebe, pa ćete izgledati odmornije, mlađe, svežije, jedrije... Naročito efikasno podmlađuju kremasta rumenila, koja koži daju dodatni sjaj.

    Kad vam se mnogo primećuje umor, stavite upadljivu ogrlicu ili ešarpu. Takav detalj skrenuće pažnju s lica.

    NE DODAJTE VITAMINE U KREME

    Često se na raznim forumima i portalima može pročitati kako je dobro da se gotovim kremama dodaju vitamini A ili E. To se može čuti i u ženskim razgovorima, a cilj je da se pojača dejstvo krema. Na pitanje da li to zaista ima efekata odgovara dr Gorana Isailović, dermatolog. Nema efekta. Vitamini koji se dodaju već gotovim preparatima raspadaju se veoma brzo, pa je njihovo dejstvo minimalno. Vitamini i eterična ulja imaju pozitivan efekat na kožu, ali samo ako ih krema vec sadrži, a ne ako se naknadno dodaju. Za podmlađivanje se preporučuju kreme sa vitaminom A, za zaštitu
    kože i borbu protiv starenja delotvoran je vitamin E, a oni koji imaju fleke na koži trebalo bi da odaberu neki preparat sa vitaminom C.