Forumi » Nega lica

BLISTAJTE ZA INAT SVIMA

    • 1436 postova
    27. фебруар 2016. 23.46.36 CET
    http://i46.tinypic.com/2ezmdjb.jpg



    SERUM VRAĆA VITALNOST

    • Serumi su jači od krema i deluju brže.
    • Treba ih koristiti jednom u tri meseca, najbolje na prelascima godišnjih doba.
    • Stavite nekoliko kapi pre kreme na temeljno očišćeno lice.
    • Sačekajte pet minuta, pa preko seruma utrljajte hidratantnu kremu.
    • Serume sa visokim sadržajem antioksidanata najbolje je koristiti ujutro, dok serume protiv bora treba nanositi na lice uveče.

    MLAKA VODA ČISTI LICE

    Kad skinete šminku, umijte se. Čvrsti sapuni nisu preporučljivi jer isušuju i iritiraju kožu. Najbolja sredstva za pranje lica su gelovi, pene ili musevi. Šta god od toga da izaberete, nećete pogrešiti. Umivajte se mlakom vodom jer vruća isušuje kožu i može da isprovocira kapilare, kaže Ljiljana Grujić, urednica časopisa „Estetika“.

    GLINA SKIDA MASNOĆU

    Jednom nedeljno stavljajte masku na lice. Ako imate masnu kožu, prijaće vam glina, a ako imate suvu kožu, stavite neku masku u gelu. Onu koju koristite prvi put testirajte na deliću noge kako biste se uverili da niste alergični. Dok se maska suši, drzite na kapcima kolutove krastavca, kaže Danijela Milić, kozmetičarka.

    OBRVE OTKRIVAJU KARAKTER

    Nikad nemojte sami da oblikujete obrve. Neka to uradi profesionalac, a vi ćete posle pincetom lako pratiti zadatu formu. To vam savetujemo jer obrve mogu da vam promene lični opis – i nabolje i nagore. Ove sezone nose se deblje obrve, i to je dobar trend. Tanke obrve, naime, dodaju godine. Osim o obliku, vodite računa i o boji obrva. One treba da budu jednu nijansu svetlije od boje vaše kose, kaže Ljiljana Grujić.

    KAMILICA ČISTI OD TOKSINA

    Vruć čaj od kamilice sipajte u malo širu posudu.Parite se jednom nedeljno pet do deset minuta, s peškirom preko glave. Ovaj ritual će vašu kožu osloboditi toksina. Nemojte se, međutim, pariti ako ste skloni pucanju kapilara, upozorava Danijela Milić, kozmetičarka.

    PUDER SKRIVA NEDOSTATKE

    • Puder pokriva fleke, kapilare i bubuljice, što nam odgovara, ali zato ističe bore, pore i suvu kožu, što nam ne odgovara.

    • Srećom, kozmetičke kuće potrudile su se da naprave pudere bez mane.
    • U jesen pređite na lagane pudere kremaste strukture.
    • Kao podlogu koristite prajmere sa sitnim svetlucavim česticama. Zahvaljujući njima, lice će vam izgledati svežije i jedrije, kaže Duda Gajić, šminkerka.

    HIJALURON BRIŠE BORE

    Ne postoji nijedan brži i moćniji sastojak za podmlađivanje kože od hijalurona. On momentalno vraća jedrinu koži. Najjače deluje kad se ubrizga injekcijom pod kožu, ali je veoma moćan filer i u vidu krema i seruma.