Forumi » Windows 10

Kako se Win10 Mobile može koristiti za rad na Win10 PC-u

    • Moderator
    • 779 postova
    06. март 2016. 19.26.09 CET

    Continuum je jedna od ključnih funkcija koje donosi Windows 10 Mobile, tako da ne predstavlja iznenađenje što je Microsoft koristi za svoju marketing kampanju tokom procesa promovisanja novog operativnog sistema. Kompanija je objavila novi video, koji pokazuje kako se Windows 10 Mobile telefoni (kao što su Lumia 950 i 950 XL) mogu koristiti za rad na Windows računarima uz minimalan napor, a sve uz pomoć Continuuma.

     

    Trik je u Remote Desktopu, aplikaciji dostupnoj na Windows 10 Mobile uređajima, koja omogućava daljinski rad na Windows računarima. Dakle, korisniku je potrebno da pretvori svoj telefon u PC sa Continuumom, potom upotrebi Remote desktop aplikaciju na telefonu kako bi se povezao na samostalni desktop računar i obavljao radnje gde god se nalazi. Naravno, ovaj trik otvara i brojne druge mogućnosti, a sada je moguće koristiti i pune Win32 aplikacije bez problema (Continuum je ranije bio limitiran samo na univerzalne aplikacije).
     
    Universal Remote Desktop aplikacija je trenutno dostupna kao preview u Store-u, ali radi prilično tečno, tako da se u skorijoj budućnosti očekuje njeno lansiranje u stabilnoj formi.

     

    Universal Remote Desktop App