Forumi » Nega lica

Priprema koze za sminkanje

    • 1436 postova
    13. март 2016. 14.55.56 CET

    Pre svakog sminkanja vrlo je vazno da vasa koza bude pripremljena.
    Neophodno je ocistiti kozu i zastititi je od daljne kozmetike koju cete nanositi na nju.
    Predlog- priprema koze za sminkanje
    Operite lice nekim sredstvom za ciscenje, ja koristim ili Alverde penu za osetljivu kozu.
    Zatim morate da je tonirate, iako vecina zena izbegava tonik za lice najcesce smatrajuci da je nepotreban i da na ovaj nacin ustedi koji dinar, moram reci da je on vrlo vazan, on cisti pore i otvara ih, zato nemojte da ga izbegavate.
    Ciscenje tonikom sprovedite tako da malo tonika stavite na tufer i pokretima ka spoljnom delu lica prelazite njime. Znaci od nosa ka jagodicama, ispod ociju idite polukruzno, da bi izbegli iritacije, a i na taj nacin izgladjujete bore, i tako sprecavate njihovo nastajanje.
    Sledeci korak u pripremi koze za sminkanje jeste nanosenje kreme za lice, ovde budite posebno obazrivi pri izboru same kreme. Vodite racuna da ce od nje zavisiti dugotrajnost kasnije sminke na vasem licu.
    Obavezno utvrdite kakav tip koze imate:
    - Ako vam je lice masnije na delovima cela, nosa i brade, imate tip masne koze, ali gledajte kreme koje sluze za odmascivanje samo T zone, jer nacesce osobe sa ovakvim tipom koze imaju normalnu kozu na obrazima i moze krema za masnu kozu da dodatno isusi taj deo.
    - Ako primecujete da vam lice sjaji, vasa koza je masna i trazite kreme za masnu kozu lica.
    - Cini vam se da vam je koza perutava, zateze, nekad pecka? Onda imate suvi tip koze i obavezno gledajte kreme za ovaj tip koze jer druga vrsta moze da vas iritira i nece vam dovoljno nahraniti suvo lice sto ce se odraziti i na kasniju kozmetiku. Birajte sensitive proizvode zbog mogucih iritacija vase i ovako suve koze.
    -Ukoliko niste primetili ni jedan od ovih simptoma koze, ili ako imate poneki od njih ali u manjoj meri, najverovatnije je vasa koza normalna, i svi bi vam zavideli jer je nega vase koze najlaksa. Znaci vi birate kreme za normalan tip koze.

    Priprema koze za sminkanje
    *Jedna mala napomena, moguce je da neko sa masnom kozom, ili kozom koja je masna u T zoni ima isto osetljivu kozu, zato vodite racuna pri kupovini proizvoda za ovaj tip koze, gledajte da nabavite kremu koja je istovremeno i nezna i koja odmascuje.
    Kremu nanosite kao sto ste tonirali lice, kruznim pokretima ka spolja.
    Priprema koze za sminkanje je nanosenjem kreme za lice zavrsena. Sad vam preostaje sminkanje, vodite racuna da i oci pripremite za sminkanje ociju, nanosenjem podloge za senke za oci.
    Rezultati kao profesionalno sminkanje ce posebno dobro biti vidiljivi ako pred neki vazan dogadjaj, kad vam je ovakav nacin sminkanja potreban, napravite piling lica ili stavite masku odgovarajucu vasem tipu koze.
    Priprema koze za sminkanje nije nikakav tezak posao, gledajte na to kao jedno Spa iskustvo, ali nemojte ga nikada izbeci, jer ce vasa koza to zapamtiti i bice podloznija stvaranju bora.