Forumi » Astrologija

Ovi horoskopski znaci su SUĐENI jedno drugom!

    • 1581 postova
    15. март 2016. 22.19.41 CET

     

    Astrolozi su našli kombinacije horoskopskih znakova za koje su ubeđeni da će zajedno dočekati duboku starost. Da li mislite da ima istine u ovome?

     

    Ovan i Vaga

     

    Već pri prvom susretu javljaju se varnice. Energija i seksualnost Ovna i suptilan šarm i prefinjenost Vage stvaraju veliku hemiju. Veza za pripadnike oba znaka predstavlja veliki izazov, kojem je teško odoleti. Problemi u odnosu mogu da nastanu kada pristojno ponašanje i život po pravilima Vage počnu da nerviraju Ovna.

    Vaga će sa druge strane ojačati u pokušajima da "upristoji" svog partnera. Da bi veza uspela, potrebno je da ova dva znaka suprostavljene prirode spoje u zajedničke aktivnosti.

     

    Bik i Škorpija

     

    Kada se nežni Bik otvori pred Škorpijom i vidi i njenu strast za životom, dolazi do velike seksualne želje. Kada dođe do veze, ne mogu da se zasite jedno drugog, ali sukobi su često neizbežni.

    Bika umori tempo Škorpije, dok Škorpiji zasmeta pasivnost Bika. Ako se strast iz spavaće sobe usmeri u zajednička druženja sa prijateljima, stvari mogu da se poprave.

     

    Blizanci i Strelac

     

    Privlačnost između ova dva znaka nije samo fizička, već se odražava i na mentalnom nivou. Radoznali Blizanci i filozof Strelac obožavaju međusobne razgovore. Blizance ipak može da iznervira stav Strelca da on sve najbolje zna, dok Strelac partneru može da zameri povremenu nonšalantnost i sklonost ka tračarenju. Rešenje je u zajedničkim putovanjima.

     

    Rak i Jarac

    Osećajnost Raka i snaga Jarca predstavljaju pravi spoj. Strast može da pokvari osećaj Raka da ga Jarac povremeno ignoriše, dok Jarcu može da bude neprivlačna nesamostalnost druge strane. Moraju stalno da se podsećaju da nisu samo partneri, već i ljubavnici, prenosi malihoroskop.com.

     

    Lav i Vodolija

    Kralj svog svemira Lav, ne može da odoli slobodnoj Vodoliji koja priznaje samo svoj autoritet. Buntovnički duh oduševljava Lava, a za Vodoliju je najprivlačnija Lavova harizma. Prevelika potreba Lava za pažnjom i protivljenje Vodolije svim društvenim konvencijama mogu da dovedu do problema. Spas od problema moraju da potraže u krevetu, daleko od ostalih.

     

    Devica i Ribe

    Devica voli red, Riba odbija rutinu, ovo je dovoljno da se suprotnosti privuku. Vezu oboje posmatraju kao način da preokrenu život onog drugog, Devica kao priliku da nauči Ribu organizaciji, a Riba kao šansu da Devici pokaže kako da se opusti.

    Neobuzdana Riba može u jednom trenutku da dosadi Devici, a želja za kontrolom Device da bude prepreka za suprotnu stranu. Spremnost na kompromis spašavaju vezu.

  • 16. март 2016. 13.40.43 CET

    Ne bih rekao. Ja (kao Vaga) nikada nisam dobro podnosio ovce (pardon, Ovnove). Tvrdoglavost nije osobina koju ja cenim kod ljudi. Kao klasican "primerak" mog znaka, gde su pravednost, prilagodljivost, umerenost i sposobnost kompromisa veoma cenjene osobine, ne vidim kako bi Ovan (ili jos gore Skorpija) mogli da budu idealni partneri.

    • 1 postova
    28. април 2016. 21.46.54 CEST

    Ovaj tekst spada u grupu zabavne astrologije. Zasnovan je na opštoj podeli natalnih polja gde I polje predstavlja osobu čiji je horoskop (inače, to je ascendent iliti podznak), a VII polje partner (descedent iliti muž-žena). Svako polje je u simbolici određenog astrološkog znaka, a u prirodnom to izgleda ovako: Ovan pripada I polju, Bik drugom, Blizanci trećem... i tako redom. Kada uradimo natalnu kartu, ta natalna polja ne moraju biti identična prirodnoj podeli, to je ono što zavisi od trenutka rođenja. Dakle, moje prvo polje,a i tvoje Mivicu, počinje u znaku Vage... iz toga proizilazi da će tvoj (a i moj) bračni partner biti osoba koja u svom natalnom horoskopu (ili u svom energetskom sklopu, jel) ima naglašenog Marsa (jer VII polje u našim horoskopima "pada" u znak Ovna čiji je vladar Mars).

    Informacija o tome u kome je znaku neko rođen je, ustvari, samo podatak da je osoba rođena u trenutku kada je Sunce bilo u tom znaku. To je toliko uopšteno i teško je na osnovu toga zaključiti da je osoba pokupila sve osobine tog znaka. Tačnije, često se dešava da osoba ima samo Sunce u tom znaku a sve ostalo se smestilo u neki potpuno drugi znak. Tada osoba, kada čita ovakve tekstove, kaže da je astrologija glupost. A istina je, ustvari, samo u tome da on suštinski i nema osobine znaka u kome je Sunce bilo u trenutku rođenja.

    Dakle, evo, recimo u tvom primeru Mivicu, tvoje VII polje je u znaku Ovna, tvoja prva žena (prvi brak) je odlučna, tvrdoglava, kolovođa, agresivna i može u svom horoskopu imati jakog Ovna ili Škorpiju. Približniji opis ćeš dobiti kada pogledaš u kom polju i znaku je smešten tvoj natalni Mars... To da li se tebi to dopada ili ne - na nivou je onog kakvi nas partneri stižu, bez obzira na to da li smatramo da je to ideal ili nije. Upravo neodlučna Vaga (a neodlučnost joj je glavna osobina) bira dominantnog partnera (a to je osnovna simbolika Marsa), bez obzira na to da li joj to prija ili ne... Sudbina ili ne, podsvest ili ne, projektovanje osnovnog porodičnog koda ili ne (a majka ti je bila dupla Škorpija)... zaključi sam ;)

    I da ne davim više... ovakve tekstove čitajte s rezervom i ne donosite zaključke o astrologiji samo na osnovu ovoga...