Forumi » Nega lica

10 make up trendova za proleće/leto 2016

    • Moderator
    • 592 postova
    17. март 2016. 21.23.26 CET

    Era "šminka bez šminke” je zvanično završena. Ali vratili su se akcenti - crvene usne, plavi ajlejner, sjaj – vaše je da odlučite šta je ono što vam najbolje pristaje.

     

    Jedan od fokusa

    Nakon dva prošlogodišnja trenda - "konturisanje" i "nude" - budite spremne za srednju opciju. Obratite pažnju na jednu stavku. Svetle senke, sjaj ili veštačke trepavice će zvučati zanimljivije ukoliko ih kombinujete sa prigušenom šminkom na ostatku lica. Globalni trend u šminkanju je poznat, ali je sada relevantan kao i uvek.

    Stripping

    Stripping je nova vrste šminkanja, a šminkeri je stvaraju ukrštanjem dve tehnike: strobinga i bronzinga. Da li biste želele da isprobate? Potrebno je samo da koristite bronzer četku i stavite bronzer na obraze prolazeći preko nosa- zamislite da ste na suncu i obasjajte bronzerom mesta koja bi sunce dotaklo svojim zracima. Takav ten izgleda prirodno, i imajte na umu da ton treba da bude osnova za matiranje, a korektor oko oka ne bi trebalo da bude svetao.

    Veštačke trepavice

    Jako dugo su veštačke trepavice u trendu. Ali, ove sezone make up umetnici predlažu trepavice nepravilnog oblika.

    Prazan prostor na kapcima

    Pre godinu dana, svi aktivni entuzijazisti su prihvatili novi trend u Nail artu, a to je "Pravilo praznog prostora", a pošto izgleda tako cool na noktima, zašto ne biste to prenele na lice? Na primer, počnite da stavljate senku i ostavite praznine, stavite senku samo na unutrašnje uglove očiju ili napravite tačkastu strelicu ajlejnerom. U principu, dovoljno je da se stvori utisak da ste želeli da učinite da sve izgleda sjajno, ali niste imale dovoljno vremena.

    Fuksija

    Najženstvenija, romantična i neozbiljna, glavna boja i hit nijansa ovog proleća je boja fuksije. Njena nesporna prednost u raznovrsnosti: beskompromisno roze može, ali ne treba da bude samo na obrazima i usnama, već i na kapcima i trepavicama. I ne zaboravite na kosu.

    Azurne nijanse

    Na Chanel reviji videli smo make up u nijansama plave. Pokušajte sa potpuno mat ili sedefasto plavom, kobalt i nebesko plavom, ali glavna stvar – Azurne nijanse dominiraju na očima ovog proleća. Fokusirajte se na donje kapke, ne zaboravite da nanesete korektor, a usne u tom slučaju ostaju bez boje.

    Pastelni smoky eyes

    Crna nije zaboravljena, ali šminkeri ovog proleća predlažu smokey eyes u nijansama šećerne vune. Kombinovanjem smoky šminke oko očiju sa estetikom boemskog Chic-a, dizajneri stvaraju neodoljive makeup izglede. Naročito nežan, izgleda sjajno bez crnog ajlajnera i "golih" trepavica.

    Sjaj svuda

    Sjaj u očima i oko usana i na korenu kose (da ne govorimo o pazuhu, pa čak i bradi). Sjaj je poželjan svuda. Zlato, srebro i obojene šljokice bilo koje veličine - zvezdana prašina je poželjna svuda. Bukvalno.

    Crveni ruž

    Make up gurui jednoglasno su izabrali crvene usne za najvažnije revije četiri modnih prestonica. Ali, to ne mora biti u vezi sa kopiranjem i ponavljanjem. Večna crvena ne mora da bude već viđena. Samo izaberite dobar finiš (saten, mat, sjajan), gustinu (jedva vidljiv ili mat) i tonalitet (toplo ili hladno). Boja je jedna, opcija je mnogo.

    Tamni ruž

    Tamni karmin ne odustaje i zauzima teritoriju za najmanje još jednu sezonu. Među bojama su i dalje u vođstvu nijanse u boji vina - cabernet, završni - mat. Da bi dodali gotik prizvuk, slobodno koristite markere, nosite sjajne kostime i osmeh.