Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Facebook testira automatsko upozorenje za lažno predstavljanje

    • Moderator
    • 779 postova
    24. март 2016. 21.44.44 CET

     
     

    #Facebook testira novu alatku koja bi zaustavila jedan od vidova uznemiravanja na platformi. Društvena mreža testira novu funkciju koja će omoogućiti automatsko upozorenje ukoliko neko lažno predstavlja vaš nalog koristeći vaše ime ili fotografije.

     

    Kada Facebook otkrije da vas drugi korisnik imitira, poslaće vam obaveštenje o tom profilu. Tada će biti zatraženo od vas da potvrdite da li vas taj profil lažno predstavlja koristeći vaše lične informacije, ili je to profil koji zaista pripada nekom drugom koji vas ne imitira. Iako je proces automatski, profili koji budu označeni kao oni koji se lažno predstavljaju će biti pregledani od strane Facebook tima.

     

    Funkcija je trenutno objavljena na 75 posto svetske teritorije, a Facebook želi da proširi dostupnost u bliskoj budućnosti. Iako lažno predstavljanje ne mora nužno da bude širok problem na Facebook-u, ono jeste izvor uznemiravanja na društvenoj mreži. Iz Facebook-a poručuju da su upozorenja o lažnom predstavljanju deo napora da se žene širom sveta osećaju sigurnije dok koriste Facebook. Facebook pored ovog testira i dve druge funkcije: nov način izveštavanja o neodobrenim intimnim fotografijama i funkciju pregleda fotografija.

     

    Izvor:Mashable