Forumi » Windows 10

Microsoft će uskoro objaviti Universal Skype aplikaciju za Win10

    • Moderator
    • 779 postova
    26. март 2016. 11.14.52 CET

     
     

    Prošle godine, Microsoft je prestao da nudi touch Skype aplikaciju za Windows 8 i kreirao je odvojene aplikacije za poruke i video pozive za Windows 10. Mnogi su se pitali zašto se kompanija nije jednostavno odlučila za univerzalni Skype za Windows 10. Microsoft je očigledno slušao povratne informacije korisnika i odlučio je da zaista i lansira univerzalnu Skype aplikaciju za Windows 10.



    Nova aplikacija je praktično poboljšana verzija aktuelne Skype aplikacije sa nekim novim dodatim iskustvima. Aplikacija ima pojednostavljen izgled i osećaj, a ovo je ostvareno uklanjanjem duplih i nepotrebnih menija. Globalni meniji su u novom Settings meniju, dok će se kontekstualni meniji pojaviti u dolazećim verzijama aplikacije.



    Aplikacija ima sve ključne Skype elemente, a u nekoliko dolazećih verzija, dobiće i mogućnost startovanja chata sa bilo kim ko koristi ili ne koristi Skype, grupne glasovne i video pozive, deljenje ekrana i drugo. Skype Universal Windows Platform Preview će prvobitno biti dostupan Windows 10 Insider članovima, dok će finalna verzija za Windows 10 i Windows 10 Mobile stići kasnije ove godine.

    Izvor:Ubergizm