Forumi » Windows 10

#CardUI stiže u akcioni centar i Cortanu

    • Moderator
    • 779 postova
    30. март 2016. 17.26.40 CEST

     
     

    Micrososft donosi interaktivne kartice u Action Center i Cortana odeljke u Windows 10 Redstone operativnom sistemu, poručuju izvori za WinBeta. Akcioni centar i Cortana više neće nuditi statičke informacije već će ponuditi Card korisnički interfejs. Interni koncept nam pokazuje šta Microsoft ima u planu za novi Card dizajn, jer namerava da donese moderni interfejs u Akcioni centar.

     

    Podrazumeva se da će novi Card interfejs biti i u Cortani, kreirajući osećaj bliskosti između odeljaka Action Center i Cortana. Cilj je da više oblasti sistema dele isti set zajedničkih akcija kojima se može pristupiti na više od jednog načina. Cortana će razgovarati sa Akcionim centrom i obrnuto.

     

    Izvori poručuju da Microsoft isprobava i donošenje filtera u Akcioni centar, što bi omogućilo da obaveštenja budu grupisana pod određenom vrstom aplikacija, te bi lakše bilo ogranizovati koji tip aplikacija želite da vidite. Dobar primer su društvene aplikacije kao što su Facebook i Twitter, jer Akcioni centar sada može da grupiše sva njihova obaveštenja u jedno zaglavlje. Sve aplikacije se mogu grupisati u Card korisničkom interfejsu, pa tako na primer Calendar aplikacija može da zakači podsetnik rođendana u Akcioni centar kako nikad ne biste zaboravili.

     

    cardconcepts.jpg

    Izvor:Winbeta