Forumi » FlerTual

Šta žene žele od muškarca?

  • Moderator
  • 370 postova
  15. јануар 2016. 15.04.20 CET

  Nemoguće je znati "pravu mešavinu" osobina nekog muškarca koje bi privukle baš svaku ženu. Ali da li postoji samo jedna karakteristika koja je dovoljna da muškarca učini poželjnim? 
  Prema listi koju je sastavio "Jahu Šajn" smisao za humor, ljubaznost, ali i finansijsko stanje su veoma bitni za uspešnu vezu. Treba napomenuti da lista nije rangirana - sve pobrojane osobine su jednako bitne. Pitanje je samo da li je jedna od njih dovoljna da vas neko "obori s nogu".

  1. Smisao za humor – sve žene se slažu da je najvažnije kada ih (potencijalni) partner čini srećnima. Takođe se slažu i da je žene teže nasmejati nego muškarce.

  2. Poverljivost – ovo je sveti gral svake uspešne veze. Potrebne su godine da se stvori, a samo trenutak da se uništi. Stoga će se većina žena "srediti" pored muškarca dostojnog poverenja, ako ga pronađu.

  3. Ljubaznost – to što dosta žena trpi pored sebe muškarce koji ih ne tretiraju kako treba, ne znači da ljubaznost treba zanemariti. Iako je činjenica da "loši momci" imaju više devojaka od "dobrih", većina žena traga za "finim momkom".

  4. Novac – neverovatno, ali dosta žena sanja o udaji za bogataša i budućem raskošnom životu. Finansijsko stanje muškarca definitivno je bitno ženama. Nije redak slučaj da se mlade devojke udaju za stare bogataše, ukazao je "Jahu Šajn".

  5. Izgled – niko to ne želi da prizna, ali prva stvar koju primetimo kod nekog muškarca je njegov izgled, bio dobar ili loš. Treba ipak zapamtiti da iako je neko lep izvana, može da bude veoma ružan iznutra. I obratno.

  6. Samouverenost – ova osobina bazira se na više pomenutih karakteristika poželjnih kod pripadnika muškog pola. Neko je samouveren ako je talentovan i bogat, odnosno ostvaren na poslovnom planu, zgodan i inteligentan. Samouverenost nas navodi da budemo bolji prema drugim ljudima, pa je i ovo jedna od ključnih stavki koje žene traže kod partnera.

  7. Talentovanost i strastvenost – kada je muškarac nadaren, a posebno u umetnosti, to deluje kao neodoljivi mamac za većinu žena. Obično su talenti povezani sa strašću, što je još jedan poželjan kvalitet.

  8. Inteligencija – muškarci se plaše žena koje su inteligentnije od njih. Nasuprot njima, žene smatraju da je "veliki mozak" veoma privlačna stvar kod pripadnika suprotnog pola. Kada je neko glup, to nije nimalo privlačno, već deluje frustrirajuće, ocenio je "Jahu Šajn".

  9. Prilagodljivost – žene smatraju da je prilagodljivost veoma bitna za uspešnu vezu. Možda vaš muškarac nije najlepši, najpoverljiviji ili najljubazniji, ali je bitno da stvari ipak nekako funkcionišu kako treba, upravo zbog ove osobine.

  Teško da je samo jedna od ovih osobina dovoljna da učini bilo koga privlačnim za vezu na duže staze, ali je vrlo izvesno da će se svaka žena "okrenuti" za muškarcem koji je (samo) zgodan ili duhovit ili ljubazan.