Forumi » Windows 10

WinZip dobio svoju Windows 10 univerzalnu aplikaciju

    • Moderator
    • 779 postova
    13. мај 2016. 18.03.29 CEST

     

     

    Ako niste znali, WinZip je još uvek aktuelan. Toliko da je ovaj program za kompresovanje i dekompresovanje fajlova dobio svoju Windows 10 aplikaciju. Nova WinZip aplikacija je izrađena za Universal Windows Platformu, a dolazi i sa još jednom zanimljivom funkcijom.

    Pored bazičnih funkcija kompresije fajlova, WinZip UWP aplikacija dolazi i sa Cortana integracijom. Praktično, korisnik može da od Cortane zatraži da zipuje ili unzipuje fajlove i ona će to učiniti. Aplikacija takođe ima integraciju sa popularnim cloud skladišnim servisima, kao što su OneDrive, Google Drive, Dropbox i Box.

    Ostaje pitanje kako će se WinZip pozicionirati na tržištu, posebno u trenucima kada postoje odlična besplatna rešenja kao što je 7-Zip. Universal WinZip aplikacija nije u potpunosti besplatna - postoji, besplatni probni period od godinu dana, nakon čega korisnici moraju da plaćaju godišnju pretplatu - što Universal WinZip ne čini preterano atraktivnim naspram 7-Zip pa čak i WinRAR konkurenata. Ukoliko ipak želite da isprobate WinZip univerzalnu aplikaciju, možete je preuzeti ovde.

    Izvor:TechSpot