Forumi » Windows

Microsoft objavio konvencionalnu nadogradnju na Windows 7

    • Moderator
    • 779 postova
    21. мај 2016. 07.30.51 CEST

     

    Ukoliko i dalje imate Windows 7, a velika je šansa da je tako jer ga instaliranog ima gotovo 50 posto računara, onda bi ovo moglo da bude veoma korisno za vas. Microsoft je upravo predstavio Windows 7 SP1 convenience rollup, koju korisnici ove verzije operativnog sistema treba da instaliraju kako bi njihovi računari bili u skladu sa najnovijim nadogradnjama.

     

    Kao što verovatno znate, instaliranje starijih verzija Windowsa sa originalnog diska je veoma bolna stvar jer nakon toga morate da instalirate veliki broj ažuriranja od kojih mnoga zahtevaju restart sistema pre kompletiranja procesa. Međutim, uz novu nadogradnju sve postaje znatno lakše jer morate da instalirate samo nju.

     

    Iako je veoma važno naglasiti da ovo nije Service Pack 2, mogli bi reći da je u pitanju nešto vrlo približno, jer sadrži bezbednosne i sve druge ispravke između objave Service Pack 1 nadogradnje i ove sada - 2016. godine. Zakrpe za Internet Explorer 11 nisu uključene u ovo izdanje jer su one objavljene odvojeno, kao ni ažuriranja za NET.

     

    Važno je naglasiti da nova nadogradnja nije dostupna preko Windows Update-a, već je morate ručno preuzeti putem ovog linka. Pre primene, morate da instalirate April 2015 servisnu nadogradnju za Windows 7, poznatu kao KB3020369. Naravno, ne treba da naglašavamo da je potrebno da imate Windows 7 Service Pack 1.

     

    Izvor:Softpedia

    • Moderator
    • 779 postova
    23. мај 2016. 11.06.54 CEST

    Microsoft je prošle nedelje objavio convenience rollup nadogradnju za Windows 7, kao pokušaj da se korisnicima koji pokreću ovu verziju operativnog sistema obezbedi lak način da održe njihove računare u potpunosti u skladu sa novim ažuriranjima, bez potrebe da instaliraju na stotine zakrpi kod pokretanja novog računara.

    U ovom trenutku je to nešto najbliže Service Pack-u 2, a Microsoft poručuje u članku za TechNet da postoji nekoliko razloga za objavu ove nadogradnje. Prvo i najvažnije, iz razloga  što kompanija želi da pomogne korisnicima da sustignu dostupna ažuriranja, što bi inače zahtevalo da se instaliraju jedan po jedan. Iako je ovo svakako veoma dobar razlog za obezbeđivanje kumulativne nadogradnje, ona dolazi malo prekasno, posebno imajući u vidu da je prvi Service Pack objavljen još 2011. godine.

    U isto vreme, Microsoft takođe dodaje da želi da pomogne korisnicima da dobiju najdoslednije moguće iskustvo u okviru Windows 7 Service Pack 1 i Windows Server 2008 R2 SP1 platformi kako bi procenili novu platformu. Iako bi ovo moglo zvučati pomalo čudno, plan je da se Windows 7 iskustvo učini što je moguće boljim, nadajući se da će se korisnici na kraju ipak prebaciti na Windows 10. Microsoft ističe da su u fokusu ovog ažuriranja i kompanije.