Forumi » Windows 10

Cortana sinhronizuje obaveštenja između Win10 i Android uređaja

    • Moderator
    • 779 postova
    21. мај 2016. 07.34.47 CEST

     
     

    Android smartfon korisnici vole da dobijaju obaveštenja sa svojih smartfona na različitim mestima, tako da su uvek u toku sa najnovijim emailovima, tekstualnim porukama i drugim važnim informacijama. Microsoft je objavio da Cortana sada može da sinhronizuje obaveštenja između korisnikovog Android telefona i Windows 10 PC-a. Obaveštenja se mogu sinhronizovati i između PC-a i Windows 10 Mobile telefona.

    Kako bi se omogućila sinhronizacija obaveštenja na dve pltforme, potrebno je instalirati Cortanu na Android. Funkcija nije dostupna na standardnom buildu 1511 za Windows, već je potrebno instalirati Windows 10 14342, zajedno sa najnovijom verzijom Cortane na Android uređaju.

    Moguća je i sinhronizacija obaveštenja za specifične aplikacije, pa korisnik može da eliminiše obaveštenja koja ga ne interesuju. Kako bi sve funkcionisalo, potrebno je da korisnik ima i Microsoft Account konektovan sa Windows 10 PC-om i Cortanom na Androidu. Nakon što su svi elementi spremni, potrebno je odobriti funkciju i konfigurisati je u Cortani za Android.

    Prema navodima, deljenje obaveštenja teče glatko, a obaveštenja se na Windows PC-u prikazuju nekoliko sekundi nakon što se pojave na Android uređaju.

    Izvor: SlashGear