Forumi » Ljubav

Neke tajne vase veze sacuvajte samo za sebe

    • 65 postova
    25. мај 2016. 23.13.18 CEST

    Izašli ste u grad sa drugaricama i super se zabavljate. Možda ste i popili koju čašicu više i došli u iskušenje da sa njima podelite više nego što biste trebali. “Škakljiva” priča o bivšem sa fakulteta može da bude u redu, ali morate biti veoma pažljivi kada govorite o sadašnjem partneru. Neke stvari iz vašeg privatnog života jednostavno ne bi trebalo izlaziti u javnost pa čak i ako želite da čujete mišljenje najboljih prijateljica. Saznajte kojih to sedam stvari nikada ne treba deliti sa drugima, kako ne biste naškodili u odnosu sa partnerom.

    Njegovi strahovi

    Žene nerado drugima govore o svojim strahovima. Ali, da podele da se on plaši nečega, to im već nije strano. To što se plaši zmija ili velikih pasa može ga u očima drugih učiniti kukavicom. Takođe, još važnije je da je on svoje strahove podelio, jer vam je verovao. To što okolo pričate njegove tajne može dovesti do gubitka poverenja. Pre nego što odlučite da nešto kažete, razmislite kako bi se on osećao kada bi drugi znali njegove slabosti. Sigurno ćete zadržati “jezik za zubima”.

    Vaš seksualni život

    Razmenjivanje sočnih detalja iz seksualnog života sastavni je deo svakog ženskog okupljanja. Međutim, negativne konotacije o njegovoj sposobnosti da vas zadovolji u spavaćoj sobi su zabranjene. Samo se stavite u njegovu ulogu. Žene su najčešće nezadovoljne svojim izgledom. Zamislite sada kako bi vama bilo kada bi on svojim prijateljima pričao kako izgledate bez šminke ili to što stalno nosite steznik da biste izgledali mršavije? Osećali biste se uvređeno i izdano, zar ne? Zbog svega toga, ako već imate potrebu da podelite šta se dešava ispod jorgana, budite kratki i ispričajte samo pozitivne stvari.

    Prećutite neke stvari njegovoj porodici

    To što ćete sa njegovom porodicom podeliti da ulazi obuven u kuću ili da previše vremena provodi u kladionici samo će stvoriti tenziju između vas i njih. Njegove mane mogu biti protumačene kao negativni odraz njih samih. Plus, oni će ga sigurno pokušati zaštititi i opravdati. Ako vas to toliko nervira, onda to podelite sa svojim prijateljicama. Naravno, ozbiljne probleme zadržite za sebe i svog partnera, jer se to i onako tiče samo vas dvoje.

    Njegova nesposobnost da obavi jednostavne “muške” poslove

    On ne zna kako da promeni ulje u autu i svako krečenje se završi tako što pozovete majstora da popravi njegov “haos”. Ali, vaši prijatelji ne moraju da znaju za to. U muškoj prirodi je da znaju kako da poprave sitne stvari u kući i van nje. Isto tako se od njih očekuje da obezbede uslove za normalan život svojoj porodici. Iako se ovo čini staromodnim verovanjem, za većinu muškaraca je to još uvek veoma bitno. Iako je spretan kao da su mu obe ruke leve, zadržite to za sebe. Želite da ispričate priču o stolu sa tri noge? Upitajte ga za dozvolu ili još bolje, dopustite njemu da je ispriča.

    Negativni postupci koje on jednostavno ne primećuje

    Bez obzira da li je problem u njegovom odnosu sa decom ili to što nije spreman za bilo kakvu vrstu kompromisa, recite to njemu, a ne vašim prijateljima. Saznanje da ste mu pričali iza leđa o ozbiljnim stvarima veoma će ga povrediti i sigurno će doneti probleme. Ako ih sami ne možete rešiti, možda je vreme da potražite pomoć terapeuta. On će pomoći da spoznate obostrane nedostatke i zajedničke probleme te da pronađete način kako da ih prevaziđete.

    Ne pričajte o njegovim političkim i verskim uverenjima

    Možda se osećate slobodno da raspravljate o političkoj situaciji sa svojim prijateljima, ali njegova uverenja nemojte deliti. On verovatno ima razloge, bilo profesionalne ili lične prirode, zbog kojih ne želi da “celi svet” zna njegovo mišljenje. Ovde je ključna stvar upravo komunikacija. Dogovorite se sa partnerom šta da kažete drugima ako on, primera radi, ne želi da ide na venčanje prijateljice čiji se politički stavovi ne slažu sa njegovim. Možete reći da je na poslovnom putu ili da se jednostavno razboleo. Šta god da odlučite, uvek budite bezuslovno uz njega i čuvajte mu leđa.

    Ne spominjite teške trenutke iz prošlosti

    Ženama nije teško da podele teške trenutke iz svoje prošlosti, jer im društvo dozvoljava da budu ranjive. Ipak su one slabiji pol. Ali muškarci retko kada dopuste da se spominju ružne stvari koje su im se nekada desile. Zbog toga nije u redu da nekome ispričate nešto takvo bez njegove dozvole. Ako ste ponosni na njega jer je savladao ogromnu prepreku, ohrabrite ga da to podeli sa drugima (koliko god to bolno bilo). Sama pomisao da će neko nešto naučiti iz njegovih grešaka, možda ga ohrabri da se otvori i podeli svoje iskustvo sa drugima.