Forumi » Windows 10

Get Windows 10 aplikacija se ponaša redovno

    • Moderator
    • 779 postova
    29. мај 2016. 20.16.30 CEST
     

     

     

    Ističe vreme za korisnike Windowsa 7 i 8.1 koji žele nadogradnju na Windows 10 bez potrebe da je plate, ali izveštaji govore da korisnici koji ne žele da se prebace na novi operativni sistem bivaju primorani da to učine raznim taktikama.

     

    Nije tajna da su neki #Windows računari ažurirani na Windows 10 bez pristanka korisnika, ali u proteklih nekoliko nedelja Microsoft je promenio ponašanje Get Windows 10 aplikacije koja zakazuje ažuriranje na operativni sistem. I što je još interesantnije, ukoliko korisnici ne pokrenu Get Windows 10 aplikaciju, oni i ne znaju da je nadogradnja trebala da počne u određenom roku pa bi tako mogli jednog dana samo da završe sa instaliranim novim operativnim sistemom.

     

    Viđali smo i izveštaje u kojima korisnici čak i nakon što kliknu na X taster u prozoru za raspored ažuriranja ne dobiju željeni efekat, te će se Windows 10 instalirati svakako na taj datum. U nedavnom saopštenju Microsoft je rekao da nije promenio takvo ponašanje aplikacije i ne samo da je obaveštenje o rasporedu tu već mesecima, već i X taster ima istu namenu od uvođenja Get Windows 10 aplikacije.

     

    Microsoft tvrdi da je sve u redu sa Get Windows 10 aplikacijom, kao i da je obaveštenje kojim je vaše ažuriranje zakazano, deo korisničkog interfejsa obaveštenja već mesecima.

     

    Izvor:TheRegister