Forumi » Nega tela

Usporite rast dlacica

    • 1436 postova
    14. јун 2016. 23.39.36 CEST

    Svi želimo glatke noge bez dlačica, ali održavanje toga često ženama zadaje glavobolje. Posebno leti kada noge svakodnevno pokazujemo. Uz par dobrih saveta moguće je stati na kraj nepoželjnim dlačicama koje leti brže rastu i pokazati glatke i njegovane noge.



    1. Piling. Pre uklanjanja dlačica brijačem napravite dobar i temeljan piling. To pomaže da urasle dlačice izvučemo na površinu, Posebno su učinkoviti u pilinzi na bazi voćnih enzima.

    2. Masaža uljima. Nakon depilacije nahranite kožu bademovim uljem, koje je bogato biljnim belančevinama i sadrži tri vrste esencijalnih masnih kiselina.

    3. Četka za brijanje. Koriste je muškarci kada uklanjaju dlake sa lica, a idealna je i za žene, tvrde dermatolozi, jer nanošenje pene za brijanje pomoću nje omekšava i opušta kožu. 

    4. Izaberite pravi brijač. Nije pametno da nasumice odaberete model, već izaberite onaj koji odgovara vašem tipu kože. Ako imate suvu kožu, birajte brijače sa hidratantnim trakama, a ako imate osetljivu kožu, za vas su brijači sa više noževa. Izborom odgovarajućeg brijača izbeći ćete posekotine i nepotrebno odstranjivanje površinskog sloja kože.

    5. Kreme za usporavanje rasta dlačica. Na tržištu postoje različiti proizvodi koji usporavaju rast dlačica, pa uložite u neke od njih.

    6. Sojom protiv gustine dlačica. Istraživanja su pokazala da soja usporava rast dlačica i omogućava da sve dlačice rastu jednako. Zato su losioni koji kao glavni sastojk sadrže soju idealni u ovom slučaju.

    7. Zdravijom ishranom do smanjenja rasta dlačica. Nije dovoljno da delujete samo spolja na dlačice, pravi učinak postići ćete promenom ishrane, Zdrave namirnice bogate vitaminima imaju učinkovito delovanje na hormone koji su usko vezani za rast dlačica. Smanjite unos rafiniranih ugljenih hidrata, beli šećer i brašno. Hrana bogata vitaminom B6 takođe je učinkovita, u svoj dnevni meni uvrstite šargarepu, brokoli, banane, kupus i lubenice.