Forumi » Informacije

Aviokompanije upozoravaju na letnje štrajkove

    • Moderator
    • 592 postova
    28. јун 2016. 10.05.26 CEST

     

    Hiljade putnika će biti pogođeno štrajkovima u Francuskoj, Italiji i Portugaliji tokom naredne četiri nedelje, upozoravaju avio kompanije.

     

    Prošle nedelje francuski kontrolori letenja su štrajkovali 35 sati, a tokom sledeće četiri nedelje najavljeno je još osam štrajkova u Italiji i Portugaliji, što dovodi u pitanje preko 1.000 letova koji mogu biti otkazani.

     

    Prema rečima Tomasa Rejnaerta, generalnog direktora A4E, evropske lobističke grupe osnovane u januaru, evropski putnici se suočavaju sa letom ispunjenim haosom, pomerenim letovima i uništenim odmorima zbog štrajkova u avio industriji. Nikada nije bilo potrebno da Evropska komisija i vlade brže reaguju i zaštite prava miliona putnika pogođenih ovim neprekidnim štrajkovima. Direktori aviokompanija bi trebalo danas da se sastanu u Briselu sa ključnim ljudima iz avio industrije kako bi razmotrili načine na koje bi se ublažili efekti najavljenih prekida rada.

     

    Iz kompanije Ryanair podsećaju da štrajkovi francuskih kontrolora letenja postaju gotovo redovan nedeljni događaj, izazivajući haos među putnicima.

     

    Iz irske aviokompanije pozivaju putnike da potpišu peticiju na internet stranici www.KeepEuropesSkiesOpen.com, koju će Ryanair dostaviti Evropskoj komisiji nakon što se prikupi milion potpisa. Do sada je peticiju potpisalo 200.000 ljudi.